Cât costă tratarea unui pacient Covid la Târgu Jiu

Tratarea unui pacient Covid în Spitalul de Urgență din Târgu Jiu poate să coste zeci de mii de lei. Internarea pentru o singură zi în unitatea medicală ajunge la peste o mie de lei, fiind vorba despre cazarea în regim hotelier. Astfel, conform unei facturi prezentate la Târgu Jiu Tv, totalul cheltuielilor pentru 14 zile de spitalizare este de peste 23.000 de lei. Cea mai scumpă este cazarea, conform actului respectiv, fiind vorba despre un decont de peste 18.000 de lei.

”Am aici o factură. Avem un decont de cheltuieli cu sume uriașe. O cazare la o pacientă externată după 14 zile, cheltuielile aferente spitalizării sunt 18.416 lei. De asemenea, alte cheltuieli care reprezintă hrana, medicamentația și analizele depășesc 5000 de lei. Sunt sume uriașe, mai ales când vorbim de cazare. Un pacient care stă cu alți oameni în salon, trebuie să existe astfel de costuri de cazare? Unde suntem, în America cu aste de prețuri?”, a spus liderul de sindicat ”Ambulanța Gorj”, Cristi Aldescu, la Târgu Jiu Tv.

”Deconturile sunt făcute după fiecare externare. Este vorba de o suma de 500 și ceva de lei pentru spitalizare pentru o zi, după calculele mele. Într-adevăr, condițiile hoteliere la Spitalul 700, acolo unde saloanele nu au grup sanitar propriu, nu ar trebui să genereze astfel de costuri”, a spus medicul Elena Vlad, la același post de televiziune.

Galerie foto


Vizualizări: 3,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: