Topul prezenţei în Parlament

Dan Ilie Morega, Mugurel Surupăceanu şi Vasile Popeangă se numără printre deputaţii cu cea mai slabă activitate din Parlament. Asta se arată într-un raport al Institutului de Politici Publice, care a evaluat fiecare parlamentar în parte. La polul opus, conform aceluiaşi raport, se află deputatul Cosmin Popescu, care se regăseşte pe locul cinci din 317 deputaţi, cu activitate intensă.

Analiza urmăreşte perspectiva comportamentului politic al principalelor forţe politice, dar şi performanţele individuale ale senatorilor şi deputaţilor. Astfel IPP-ul a monitorizat prezenţa la voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor în perioada decembrie 2008-decembrie 2010, iar raportul arată activitatea aleşilor noştri în parlament. Deputatul Cosmin Popescu este pe locul 5 în top cu o prezenţă de 97 la sută. Acesta are 17 iniţiative legislative şi 39 de luări de cuvânt în plen. Deputatul Severus Militaru se află pe locul 17, iar pesedistul Vasile Popeangă este pe locul 114. Deputatul Mugurel Surupăceanu este pe locul 293, iar cel mai prost clasat este independentul Dan Ilie Morega, care se regăseşte abia pe locul 301.    

FĂCĂTURĂ

Deputatul independent, Dan Ilie Morega, spune despre acest raport este făcut de nişte derbedei. Totodată Morega ţine să prezinte realizările sale. Acesta susţine că a avut 40 de luări de cuvânt în plen, 21 de iniţiative legislative şi o lege promulgată. “Popeangă sau Surupăceanu vin acolo din când în când. Atâta timp cât am cele mai multe interpelări, cum puteţi crede că a fost un raport real. Sunt bazaconii, o făcătură”, susţine Morega.

ABSENT

În ceea ce îi priveşte pe deputaţii Mugurel Surupăceanu şi Vasile Popeangă, aceştia sunt de negăsit. Ba mai mult, Surupăceanu a închis telefonul atunci când a fost întrebat despre activitatea sa în Cameră.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: