Tot mai beţi la volan

Gorjenii au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute să se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără permis, în ciuda faptului că instanţele de judecată au început să sancţioneze acest gen de fapte cu puşcărie de cel puţin un an de zile. Un bărbat de 47 de ani din Turburea a fost depistat conducând pe un drum comunal din localitate deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,75% alcool pur în aerul expirat. Un doljean de 40 de ani a fost depistat şi el la Rânca în timp ce conducea un ATV, poliţiştii suspectându-l că era băut. Bărbatul a refuzat să sufle în fiolă sau să i se recolteze probe biologice, fiindu-i întocmit dosar penal în acest sens.

Ieri dimineaţă la ora 4.00, un tânăr de 24 de ani din Ţicleni, a fost depistat la Peşteana, pe drumul european 79, în timp ce conducea deşi avea o concentraţie de 0,49 mg/l alcool în aerul pur expirat. Un alt tânăr, tot de 24 de ani, dar din Motru, a fost depistat conducând prin oraş deşi avea o concentraţie de 0,68 mg/l în aerul pur expirat. El este însă anchetat şi pentru că nu avea permis de conducere, un şofer tot de 24 de ani, dar din Târgu Jiu, fiind depistat şi el în zona Lotrului în timp ce conducea, noaptea, fără să aibă permis. Un alt şofer, de 30 de ani, din Rovinari, s-a ales şi cu mai multe capete de acuzare, pe lângă faptul că nu avea permis acesta conducea un autoturism neînmatriculat şi căruia îi pusese un număr fals.

În total, la sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii au amendat peste 300 de şoferi, valoarea însumată a amenzilor depăşind 40.000 de lei.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: