Toyota furată din Spania, scoasă la vânzare în târgul auto

Un gorjean a fost prins ieri, în timp ce încerca să vândă în Târgul Auto un autoturism furat din Spania. Maşina a fost dată dispărută în luna martie a acestui an, dar tânărul prins de poliţişti susţine că la rândul lui a cumpărat-o din Hunedoara.

O „vizită” făcută ieri dimineaţă de poliţiştii gorjeni în târgul auto de la marginea oraşului a dus la descoperirea unei maşini care era dată ca furată în Spania. Un gorjean de 27 de ani o avea însă scoasă la vânzare, acesta spunând că nu poate să creadă că autoturismul a ajuns ilegal în ţară, el menţionând că a fost un cumpărător de bună credinţă. Tânărul a precizat că ar fi luat maşina la schimb de la un hunedorean, căruia i-a dat vechiul său autoturism şi o diferenţă de vreo câteva sute de euro. Maşina este un model Toyota, dar anul fabricaţiei este 1998, vechimea făcând ca tranzacţia să nu fie una de valoare mare.

„Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a autovehiculelor semnalate ca fiind furate, poliţiştii de investigaţii criminale au constatat că acest autoturism figura ca fiind furat la data de 16.03.2010, de pe teritoriul Spaniei. Posesorul autoturismului în cauză le-a declarat poliţiştilor că autovehiculul l-a achiziţionat în urmă cu câteva săptămâni, de la un cetăţean din judeţul Hunedoara şi că intenţiona să-l vândă.  Poliţiştii de investigaţii criminale au indisponibilizat autovehiculul şi continuă cercetările pentru a clarifica situaţia acestuia”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.

Un alt tânăr din judeţ are însă probleme serioase cu oamenii legii după ce a pus în circulaţie o maşină care fusese radiată din Germania şi cu care acesta se deplasa prin judeţ folosindu-se de nişte numere false. Poliţiştii gorjeni au luat legătura cu colegii lor din străinătate şi, astfel, au aflat că, de fapt, autoturismul nu avea cum să se afle în trafic, cel depistat la volan fiind convins că nimeni nu va face astfel de verificări şi că el va putea conduce mai departe fără să aibă vreo problemă.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: