TRADARE: Daviţoiu, atac la Berca pe final de campanie

Şeful organizaţiei municipale Tg-Jiu a PDL Nicolae Daviţoiu, şeful de campanie al  candidatului partidului la Primăria municipiului Târgu -Jiu, l-a „aranjat“ pe final de campanie pe Eduard Berca, punându-l într-o situatie cel putin penibilă. Candidatul la primăria Târgu Jiu a reclamat într-o conferinţă de presă aprobarea redirecţionării unor bani de la canalizări la biserici, în absenţa consilierilor PDL, despre care ştia că nu au fost invitaţi. Daviţoiu a ţinut să precizeze că Berca a fost în eroare, pentru că democrat-liberalii au participat la şedinţa de consiliu. Ba chiar au votat.  

Probleme în paradis, după ce candidatul PDL la Primăria Târgu-Jiu, Eduard Berca, a declarat zilele trecute că i se pare nesimţire curată să tai banii de la canalizare şi să-i dai la biserici, în condiţiile în care mai multe zone ale municipiului sunt inundate atunci când plouă mult. Este vorba despre o şedinţă de Consiliu Municipal Târgu-Jiu în care a fost aprobată o rectificare bugetară prin care s-au luat fonduri de capitolul realizarea canalizării pentru trei străzi şi au fost transferate unor lăcaşe de cult. ”Mie mi se pare o nesimţire curată, o inconştienţă să iei bani de la canalizări şi să nu vii cu investiţii în canalizări pentru a preveni lucrurile astea (n.r. Inundaţiile)”, a declarat Eduard Berca zilele trecute. Întrebat cum au votat consilierii PDL, Berca a dat asigurări că aceştia nu au participat la şedinţa respectivă. ”I-am întrebat: Mă, dar voi n-aţi fost acolo- Şi au spus că n-au fost anunţaţi. Atât pot să vă spun! Deci nu au participat la această şedinţă!”, a precizat Berca.

Berca, în eroare

Stupoare! Consilierul municipal PDL Nicolae Daviţoiu, care este şi şeful de campanie al lui Berca, îl contrazice pe candidat şi dă asigurări că acesta a fost indus în eroare şi la rândul său i-a indus în eroare pe jurnalişti şi, deci, opinia publică. ”Sunteţi pe o pistă total greşită. Eu am fost! Au fost rectificate sumele respective şi s-au tăiat banii de la canalizare. Noi am fost la şedinţă toţi trei. (n.r. cei trei consilieri locali ai PDL)”, a spus Daviţoiu. Întrebat dacă Berca a minţit jurnaliştii, Daviţoiu a avut o ezitare şi a spus că de fapt, Berca nu a minţit, ci a spus că sumele au fost rectificate, ceea ce s-a întâmplat. În plus, Daviţoiu a ţinut să întărească şi a concluzionat:”deci, lucrurile s-au petrecut exact cum vă spun eu!”.

Novac şi Câlniceanu, mai bisericoşi

Mai mult decât atât, Daviţoiu nu a fost singur la şedinţa de consiliu, ci alături de ceilalţi doi colegi ai săi care au votat pentru adoptarea proiectului propus de primarul Florin Cârciumaru. Explicaţia, Gheorghe Novac şi Liviu Câlniceanu, ceilalţi doi democrat-liberali din consiliu, sunt mai cu frică de Dumnezeu. ”Cei doi de la PDL cum au votat- Păi au votat pentru biserici, probabil sunt mai bisericoşi”, a spus Daviţoiu despre colegii lui.

Daviţoiu şi filozofia abţinerii

Abţinerea împaca şi capra şi varza. Cel puţin în situaţia consilierului municipal Nicolae Daviţoiu, care nu vrea să-l faulteze nici pe prietenul lui primarul USL Florin Cârciumaru, dar nici să fie taxat de partidul din care face parte. Aşadar, ca să nu-l supere pe primar nu votează împotriva propunerilor consăteanului Cârciumaru în consiliul municipal, iar ca să nu supere partidul ce l-a trimis în consiliu, nu votează pentru. Ca atare, se abţine şi toată lumea e mulţumită. La final de mandat, Nicolae Daviţoiu încearcă să ne facă să înţelegem ce înseamnă ”abţinerea”. De fapt, abţinerea înseamnă că ar fi cam împotrivă, dar nu întrutotul. Daviţoiu a reuşit să facă o adevărată filozofie a abţinerii.

Şi pentru că abţinerea, abţinere înseamnă, mai exact că respectivul consilier este indecis, Daviţoiu încearcă să ne convingă că se abţine pentru că n-are sens să se opună, doar aşa de dragul de a fi împotrivă. Şi, polemica ar fi continuat ore în şir, însă concluzia ar fi fost aceeaşi: ”N-ai la ce să te opui!”.

BLAT

Nicolae Daviţoiu a fost acuzat de mai multe ori de înţelegeri cu PSD sau mai exact cu Florin Cârciumaru. Daviţoiu a fost prima opţiune pentru primăria Târgu Jiu, fiind şi preşedintele filialei municipale însă a candidat Eduard Berca. La anunţul candidaturii lui Berca, Ion Ruşeţ a spus că aşa este sigur că nu se va face blat.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: