Traficanţi de canabis, condamnaţi cu suspendare la Tribunalul Gorj

Magistraţii gorjeni au pronunţat sentinţa într-un dosar care făcea vâlvă la sfârşitul anului trecut, când mai mulţi tineri din Gorj, Olt şi Vâlcea erau arestaţi de procurorii şi poliţiştii de la DIICOT, descinderile de atunci având loc la mai multe adrese din judeţele amintite.

Şase indivizi au ajuns atunci după gratii, dar, acum, după pronunţarea sentinţei şi cei care mai rămăseseră, între timp, „uitaţi” prin arestul Poliţiei au fost eliberaţi, unul singur fiind nevoit să stea după gratii, dar nu pentru multă vreme pentru că perioada decisă de judecători este una scurtă.

Cristinel Iulian Dragnea, de 25 de ani, a fost ridicat de cei de la DIICOT în noaptea de 9 spre 10 decembrie anul trecut. Acesta se afla la bunicii săi, din comuna olteană Vâlcele, în locuinţa bătrânilor fiind descoperit un borcan de murături ticsit cu frunze uscate de canabis. Ancheta a scos la iveală faptul că „Bogza”, aşa cum îi spuneau amicii lui Dragnea, era capul unei reţele care avea membri în Vâlcea şi Gorj, clienţii fiind racolaţi din rândul studenţilor, vizaţi fiind şi cei aflaţi la Timişoara şi Bucureşti. În ultima locaţie a fost descoperit stând fără forme legale într-un cămin studenţesc gorjeanul Florin Digulescu, pus şi el sub acuzare. Narcis Florentin Vlancea şi George Eugen Brânzan sunt tinerii din Târgu Jiu care, împreună cu Bogdan Costel Foca, din Vâlcea, tocmai plecau din Vâlcele în momentul descinderii poliţiştilor. În maşina lor a fost găsită atunci cantitatea de 40 de grame de canabis, la „Bogza” acasă oamenii legii găsind în borcanul de murături peste o jumătate de kilogram de frunze uscate.

Sentinţa magistraţilor gorjeni nu presupune pedepse foarte grele. Din contră, oamenii legii au apreciat că doi ani şi şase luni este pedeapsa cea mai mare pe care o pot da pentru diferitele capete de acuzare formulate la adresa celor şase membrii ai lotului „Bogza”.

AREST

Dragnea este acum singurul care a mai rămas după gratii, pentru toţi ceilalţi fiind date termene de încercare de până la patru ani. Alături de el mai fuseseră încătuşaţi Iulian Şerban şi Narcis Florentin Vlancea, dar instanţa a dispus acum „punerea de îndată în libertate” a celor doi.

BANI

„Bogza” şi fiecare dintre membrii grupării conduse de acesta au fost obligaţi să achite cheltuieli judiciare de câte 6000 de lei, de la ei instanţa confiscând jumătatea de kilogram de canabis, dar şi telefoanele mobile pe care le-au folosit pentru a comunica atunci când distribuiau drogurile. Hotărârea pronunţată la Tribunalul Gorj poate fi atacată cu apel, nefiind una definitivă.

         

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: