Traficanți de canabis din Mehedinți, judecați la Gorj!

Cinci persoane provenite din județul vecin vor fi judecate de magistrații gorjeni pentru constituirea unui grup infracțional organizat, implicat în traficul de droguri, o anchetă efectuată de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu fiind acum finalizată.

Judecătorii de la Tribunalul Gorj vor decide azi dacă prelungesc sau nu mandatele de arestare preventivă emise pe numele inculpaților, patru dintre cei trimiși în judecată fiind arestați la mijlocul lunii ianuarie în urma unor descinderi efectuate la Florești, în Mehedinți.

Doi dintre suspecți au fost prinși în timp ce încercau să vândă 13 grame de canabis pentru vreo 800 de lei, ei intrând în atenția anchetatorilor gorjeni după ce au început să își distribuie marfa și la Motru, dar și în localități învecinate acestui municipiu. Zona a devenit una „sensibilă” pentru anchetatori după ce anul trecut, în luna mai, un traficant de droguri din Filiași și iubita lui din Turceni au fost omorâți și incendiați de patru tineri din Motru, care au recunoscut ulterior că au comis crima pentru că nu mai aveau bani de droguri.

În cazul de față, cap al rețelei este considerat Sorin Sprânceană, zis Boga, alături de el după gratii mai ajungând Mirel Emil Dumitru, zis Mirică, Gigi Baicu și Andrei Buzatu, acesta fiind cunoscut și ca „Picior”. În judecată a fost trimisă pentru implicarea în rețeaua respectivă și Veronica Dumitru, zisă Tatiana, ea fiind anchetată în stare de libertate. Mandatele de arestare preventivă emise în ianuarie și prelungite în februarie pentru patru dintre inculpați expiră la sfârșitul acestei săptămâni, cei în cauză sperând că vor redeveni liberi, deși anchetatorii îi cer în continuare în spatele gratiilor, judecătorii fiind singurii care vor decide soarta celor în cauză.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: