Trage un semnal de alarmă: Târgu Jiu, un oraș inaccesibil pentru persoanele cu dizabilități

Iulian Popescu, candidat PNL la primăria Târgu Jiu, a tras un semnal de alarmă privind condițiile deplorabile de accesibilitate din oraș. "Orașul nostru este închis pentru persoanele cu dizabilități, mamele cu copii mici și vârstnicii care se deplasează folosind un cărucior. Trotuarele nu sunt accesibile, avem stâlpi plantați în mijlocul lor, iar dacă există o pantă, aceasta este foarte abruptă, nefuncțională. Trecerile de pietoni nu sunt gândite cu rampe și încă mai avem instituții publice unde accesul pentru persoanele în cărucior este imposibil”, a declarat Popescu.

VIDEO AICI

El a subliniat că cetățenii orașului Târgu Jiu sunt în pericol permanent. "Circulă pe stradă, printre mașinile parcate și cele care sunt în mișcare. Toți târgujienii au dreptul la o viață normală", a adăugat acesta. Popescu promite să prioritizeze accesibilitatea și siguranța tuturor cetățenilor dacă va fi ales primar, angajându-se să aducă modificările necesare pentru a transforma Târgu Jiu într-un oraș accesibil pentru toți.

"Aici, în Târgu Jiu, situația este destul de complicată pentru ca circul pe strada, intre mașini parcate și care merg punându-mi viața în pericol. Este foarte greu și pentru ca trotuarele nu sunt accesibile. Nu doar pentru persoanele cu dizabilități ci și pentru cei în vârstă sau mamele cu copiii. În plus nici instituțiile nu sunt accesibile. Ne dorim lucrurile acestea pentru ca avem dreptul la viața”, a confirmat Georgiana Andritoiu, o tânără de 32 de ani care este în cărucior cu rotile de 23 de ani. 

COMANDAT DE PARTIDUL NATIONAL LIBERAL GORJ, CIRCUMSCRIPTIA ELECTORALA NR 20, EXECUTAT DE VISUITOR DM SRL SRL, CUI MANDATAR 21200012

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: