Tragedie la CE Turceni: N-a mai stins becul pentru că a murit

Un angajat al Complexului Energetic Turceni şi-a pierdut viaţa miercuri noaptea, la locul de muncă, fără a fi implicat însă într-un accident de muncă, după cum indică primele concluzii. Bărbatul plecase să stingă un bec şi nu a mai apucat să ajungă la întrerupător, lumina becului punându-i pe gânduri pe colegii decedatului, astfel fiind descoperit şi trupul neînsufleţit.

Gheorghiţă Florescu avea 48 de ani şi lucra de ani buni ca maşinist în cadrul Complexului Energetic Turceni. Miercuri seara bărbatul muncea ca în oricare altă zi, fără a se plânge de vreo problemă deosebită. Directorul general al complexului energetic, Octavian Graure, spune că, la un moment dat, acesta a plecat să stingă un bec şi nu s-a mai întors la locul său de muncă.

„La circa 20 de metri de locul său de muncă era un bec aprins şi el a plecat să îl stingă. Dumnealui lucra ca maşinist şi nu era o problemă dacă se deplasa distanţa respectivă, numai că, după circa o jumătate de oră, din ce am aflat şi eu, dispecerul de serviciu a remarcat absenţa sa de la locul de muncă. Becul era în continuare aprins şi, din această cauză, a mers altcineva să vadă ce se întâmplă. A ajuns un coleg al celui decedat şi l-a găsit pe acesta întins pe jos. Am înţeles că nu mai avea semne vitale şi că era căzut pe jos, fără să aibă vreo lovitură. Nu ştim exact ce s-a putut întâmpla, dar nu are legătură cu munca propriu-zisă a sa”, menţionează Graure.

Dus la spital degeaba

O ambulanţă din cadrul complexului energetic l-a preluat însă pe Florescu şi l-a dus la spital, în speranţa că medicii mai pot face ceva pentru salvarea acestuia. Bărbatul a ajuns însă la spitalul din Turceni mult prea târziu pentru a mai putea fi salvat, medicii de aici fiind nevoiţi să constate decesul. Trupul neînsufleţit a fost adus în cursul nopţii de miercuri spre joi la Târgu Jiu, la Serviciul de Medicină Legală, unde aseară urma să fie efectuată necropsia, legiştii fiind cei care vor da verdictul în privinţa cauzelor morţii.

Complexul Energetic Turceni a deschis o anchetă în privinţa acestui caz, directorul general Octavian Graure spunând că, cel mai probabil, cauza decesului o reprezintă eventuale probleme de sănătate ale salariatului respectiv. Colegi de muncă ai acestuia afirmă că bărbatul ar fi avut unele probleme cardiace ce s-ar fi putut accentua şi pe fondul unei cure de slăbire pe care acesta o ţinea în ultima vreme.

Moartea respectivă face şi obiectul unei anchete a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, inspectorii de aici fiind însă şi ei de părere că, la informaţiile existente în prezent, nu este vorba despre un accident de muncă, ci despre un deces produs în timpul programului de lucru, care nu are legătură cu condiţiile de muncă.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: