Tragere la sorţi favorabilă pentru Pandurii

Pandurii vor avea adversari accesibili în primele cinci etape din tur, urmând să joace cu trei dintre echipele nou promovate în Liga I. Ieri a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal tragerea la sorţi a meciurilor din prima parte a sezonului, la care a fost prezent din partea clubului Pandurii secretarul general Daniel Băloi. Oficialul clubului gorjean crede că programul este mai uşor din punct de vedere al adversarilor din primele etape, când Pandurii va juca şi cu echipele angrenate în cupele europene.

Managerul general al clubului Pandurii, Viorel Temelescu, crede că programul doar pare uşor la prima vedere, fiind după aceea destul de dificil pentru echipa gorjeană, care trebuie să joace cu FC Vaslui şi Universitatea. "Aparent, la prima vedere, pare un program uşor, dar să nu uităm că de regulă echipele care sunt nou promovate au o altă viziune poate mult mai puternică decât echipele cu ştate vechi în liga 1. Sunt meciuri destul de grele, nu cred că trebuie sa ne îmbătăm cu apă chioară cum se spune, chiar dacă avem primul meci cu FC Ploiești. Jucăm după aceea şi cu Vaslui şi cu Craiova. Dar, e în avantajul nostru că jucăm în prima etapă cu o nou promovată”, consideră Viorel Temelescu.

Secretarul general Daniel Băloi este de părere că Pandurii are un program mai uşor în debutul noului sezon, când joacă cu Ceahlăul, FC Ploieşti şi Internaţional. Oficialul a atenţionat însă că nici un meci cu nou promovatele nu poate fi considerat mai uşor, dar prin prisma programului tragerea la sorţi e totuşi favorabilă echipei gorjene.  “Consider că am avut parte de o tragere la sorţi foarte bună. Este un program echilibrat şi, în plus, avem avantajul că în primele etape jucăm cu echipele nou promovate. Vom juca cu trei echipe nou promovate în primele cinci etape, deci o primă impresie e că ar fi un debut uşor, deşi nici un meci nu e uşor mai ales cele cu echipele nou promovate. Dacă nu vom face paşi greşiţi putem avea un campionat liniştit în acest sezon. Important va fi să ieşim cât mai bine după primele cinci etape şi vom avea şi un moral ridicat dacă vom reuşi acest lucru”, a precizat imediat după tragerea la sorţi Daniel Băloi, care a participat după aceea şi la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste, unde i-a ţinut locul preşedintelui Marin Condescu.

Un lucru foarte bun, în opinia secretarului general, îl constituie şi faptul că Pandurii joacă în prima parte a sezonului cu echipele angrenate în cupele europene, apreciind că acestea vor fi probabil obosite de programul meciurilor din cupe : „Cred că este bine că întâlnim în prima parte a turului şi echipele care evoluează în cupele europene, pe cei de la Vaslui, Steaua, CFR sau Dinamo. Am putea specula avantajul oboselii pe care aceste echipe o va acumula cu deplasările pentru meciurile din Europa League.”  Un alt avantaj al pandurilor l-ar putea constitui  faptul că după niciuna dintre deplasările lungi pe care trebuie să le facă echipa  nu sunt programate meciuri foarte grele pe teren propriu. „Sper că am avut din nou mână bună, aşa cum s-a întâmplat şi când am fost prezent ultima dată la tragerea la sorţi, atunci reuşind să ne salvăm de la retrogradare cu şase etape înainte de finalul campionatului”, a mai precizat Daniel  Băloi, care a luat parte la tragerea la sorţi şi în urmă cu doi ani.

Joacă cu trei nou promovate în primele cinci etape

Ieri a avut loc la sediul LPF tragerea la sorţi a programului turului noului sezon. Pandurii Târgu Jiu va juca în primele cinci etape cu trei dintre echipele nou promovate, FC Ploieşti, Internaţional şi Ceahlăul. Programul complet al turului actualei ediţii de campionat pentru echipa din Târgu Jiu va fi următorul:

Et. 1 FC Ploieşti – Pandurii

Et. 2 Pandurii – FC Vaslui

Et. 3 Univ. Craiova – Pandurii

Et. 4 Pandurii – International Curtea de Argeş

Et. 5 Ceahlăul – Pandurii

Et. 6 Pandurii – CFR Cluj

Et. 7 Steaua – Pandurii

Et. 8 Pandurii – Oţelul

Et. 9 Dinamo – Pandurii

Et. 10 Pandurii – FC Argeş

Et. 11 Pandurii – Unirea Urziceni

Et. 12 FC Braşov – Pandurii

Et. 13 Pandurii – Gloria Bistriţa

Et. 14 Poli Iaşi – Pandurii

Et. 15 Pandurii – Rapid

Et. 16 FC Timişoara – Pandurii

Et. 17 Pandurii – Apulum Alba Iulia

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: