Transalpina, închisă până vara viitoare

Şoseaua Transalpina a fost închisă ieri de Drumurile Naţionale şi va rămâne aşa pe toată perioada iernii, mai ales că în Rânca deja se aşteaptă primii fulgi de zăpadă. Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale, a declarat ieri că până acum Drumul Regelui a avut un regim juridic aparte, circulându-se doar în regim de şantier. În fapt, CNADNR a anunţat toată vara, în mod repetat, că drumul este închis, punând astfel pe fugă zeci de mii de turişti şi băgând cabanierii în faliment.

Cea mai înaltă şosea din România a fost închisă ieri traficului pentru că odată cu venirea sezonului rece nu se mai putea circula în siguranţă. La vremea potrivnică se alătură şi faptul că şoseaua este nefinalizată, unele porţiuni de drum nefiind semnalizate corespunzător. „Drumul Regelui, cum era cunoscut, a avut un regim juridic aparte în sensul că pe toată perioada s-a circulat în regim de şantier. Dar, vine iarna, la 2.000 de metri temperaturile pot să scadă foarte repede, acum plouă, dar mâine poate să ningă. Am luat măsura să montăm un parapet chiar pe o jumătate de drum, pe partea dreaptă la ieşire din Rânca, semnalizat corespunzător „Drum în lucru în continuare” şi „Drum închis pe perioada de iarnă”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Şoseaua Transalpina este un drum aflat încă în reabilitare. Mai sunt zone în care nu s-a terminat asfaltarea şi de asemenea multe zone în care nu sunt montaţi parapeţii şi semnele de circulaţie. Singura porţiune reabilitată integral este porţiunea Novaci-Rânca. În luna august 2014, Transalpina era asfaltată, cu un prim strat, în proporţie de peste 99 Constructorul, Romstrade SA, a intrat în insolvenţă, după ce patronul Nelu Iordache a fost arestat. CNADNR nu a reuşit încă să rezilieze contractul.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: