Transalpina, lăudată şi de Yahoo!News

Una din cele mai accesate pagini de internet din România, care aparţine gigantului internaţional Yahoo! a publicat la sfârşitul săptămânii trecute o relatare despre cea mai frumoasă şosea construită în ţara noastră după 1990, Transalpina fiind însă un drum care şi vara aceasta va fi un şantier, deşi nu se ştie deocamdată cine va continua lucrările începute de Romstrade, al cărei patron, Nelu Iordache, este după gratii pentru fapte de corupţie.

Sub titlul „Lacul Gâlcescu, minunea de lângă Transalpina”, articolul este mai mult decât o invitaţie pentru orice cititor de a veni la Rânca şi a pleca într-o drumeţie pe munte. Păpuşa, Mohoru sau Parâng sunt doar câţiva dintre munţii pe care turiştii ar trebui să-i descopere într-o astfel de deplasare, autorul articolului invitându-şi, de fapt, cititorii să ajungă mi degrabă la lacurile din zonă, de o frumuseţe unică.

Şoseaua rămâne încă închisă oficial până la finalizarea tuturor lucrărilor de construcţie, dar, în particular, turiştii sunt deja cu maşinile în zonă, după ce au aflat că zăpada nu le mai creează probleme. Drumarii au fost nevoiţi chiar să semnalizeze unele curbe mai periculoase de pe traseu, pentru a evita eventuale accidente, asta deşi şoseaua nu este deschisă oficial circulaţiei. Când vin însă mii de maşini la sfârşit de săptămână şi trec pe cel mai înalt drum din ţară, cu oprire la Rânca, nimeni nu le mai poate spune oamenilor că se află pe un drum pe care nu ar trebui să circule, cu atât mai mult cu cât, pe munte, şi-au făcut apariţia şi comercianţii. „Transalpina, un drum extraordinar de frumos, rămâne închis circulaţiei. Ştim şi noi că vin turişti din toată ţara ca să vadă acest colţ de rai, dar, oficial, şoseaua este încă un şantier. Săptămâna aceasta aşteptăm o comisie de la Bucureşti care să evalueze lucrările, pentru a stabili ulterior în ce modalitate se pot continua acestea şi de către cine. În plus, ţin să trag un semnal de alarmă către comercianţii de pe marginea şoselei, cărora le transmit de pe acum că vor avea probleme dacă nu păstrează curăţenia. Dacă respectăm natura ne respectăm pe noi înşine, iar dumnealor riscă nu doar amenzi dacă vor continua să îşi lase la întâmplare ambalajele şi lucrurile care nu le mai sunt de folos”, afirmă şeful Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: