Transfer de cupe europene la CSM Târgu Jiu!

CSM Târgu Jiu continuă campania de transferuri pentru viitorul sezon din Liga Florilor și cel din Cupa EHF. Olteanca Aura Teodora Popescu este noul pivot al CSM Târgu Jiu, a anunțat clubul din Târgu Jiu, jucătoarea semnând un contract pentru un sezon.

Un nou transfer de marcă realizat de oficialii grupării gorjene, care continuă construcția lotului pentru viitorul sezon, în care echipa lui Liviu Andrieș va fi implicată pe trei fronturi: Liga Florilor, Cupa României și Cupa EHF.

Noul pivot al echipei din Târgu Jiu, Aura Teodora Popescu, este o jucătoare cu experiență la nivelul celor trei competiții.

Născută la Craiova, noua achiziție a grupării gorjene este vicecampioană a României și câștigătoare a Cupei EHF, performanțe obținute împreună cu echipa din Craiova. Aura Teodora Popescu, care vine de la CSM Slatina, a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2023-2024.

După 6 sezoane petrecute în prima ligă din România, handbalista născută în Bănie are un palmares impresionant. Teodora este vicecampioană a României în Liga Florilor, medaliată cu argint și bronz în Cupa României și câștigătoare a Cupei EHF, performanțe obținute cu SCM Craiova și HC Zalău.

„Teodora Aura Popescu a început handbalul la vârsta de 11 ani, în orașul natal, în Bănie, la HCM Craiova, unde a bifat primele sezoane la nivel juvenil, între 2010 și 2012. Evoluțiile de la Craiova au propulsat-o pe Teodora către Centru Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. A petrecut 4 sezoane la CNE Râmnicu Vâlcea. A jucat apoi doi ani împrumutată la echipa de junioare a CSM Ploiești, de unde a fost convocată, în 2015, la echipa U17 a României pentru a participa la ediția din acel an a Campionatului European din Macedonia, ediție la care România a ocupat locul 4, poziție la care a contribuit din plin și Aura Teodora Popescu. Pentru naționala de junioare a României, Teodora a jucat în 45 de meciuri și a marcat 106 goluri. Între 2015 și 2017 a jucat pentru echipa a doua a CSM București, cu care a câștigat, în 2016 și 2017, titlul național la categoria Junioare 1, și a fost desemnată doi ani la rând cel mai bun pivot, dar și ”Sportivul Anului 2016” la juniori la CSM București”, se arată în CV-ul jucătoarei.

Între 2017 și 2019 a jucat pentru naționala de tineret a României, pentru care a bifat 71 de prezențe și a marcat 67 de goluri.

Galerie foto


Vizualizări: 1,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: