Transloc Târgu-Jiu a pornit la cumpărături

Societatea de transport în comun în Târgu-Jiu organizează licitaţia pentru achiziţionarea a cinci troleibuze şi cinci autobuze. Noile mijloace de transport sunt menite să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi fiind dotate cu podea complet doborâtă care să le permită accesul în maşină.

 „Intenţia de achiziţie a fost deja anunţată, achiziţia respectivă se face de către primărie şi Consiliu Local, iar acum aşteptăm procedura normală. Se va organiza o licitaţie, se va întocmi un caiet de sarcini şi aşteptăm să decurgă lucrurile normal şi legal. Noi ne-am exprimat dorinţa de a achiziţiona cinci troleibuze şi cinci autobuze foarte moderne care vor oferi un plus de confort cetăţeanului”, a declarat Vasile Căilean, directorul Transloc Târgu Jiu. Mulţumite vor fi persoanele cu handicap, pentru că vor putea urca în noile maşini. „Cele zece pe care avem de gând să le achiziţionăm vor fi cu podeaua complet doborâtă pentru ca persoanele cu handicap să poată pătrunde în ele. Noi vrem ca până la sfârşitul anului 2011 toate mijloacele de transport să ofere această posibilitate. Din punct de vedere tehnic, vor avea un consum mai mic, vor fi dotate cu sisteme de recuperare a energiei, sisteme de încălzire şi ventilaţie”, a declarat Vasile Căilean.

Nu se scumpesc biletele

Târgujienii mai pot ofta uşuraţi şi în privinţa biletelor de călătorie care vor rămâne la aceeaşi valoare, după cum afirmă directorul societăţii Transloc. Chiar dacă bugetul alocat anului 2010 acestei societăţi este aproximativ la nivelul celui de anul trecut, conducerea spune că banii le vor fi suficienţi să se descurce pentru că nu o să fie cheltuieli suplimentare. „Bugetul alocat de primărie este cam la nivelul celui de anul trecut, dar nu ne facem griji pentru că nu avem de gând să avem cheltuieli suplimentare din contră vrem să reducem cheltuielile. O veste bună pentru cetăţeni este şi faptul că biletele nu se vor scumpi, iar de luni am introdus şi o nouă cursă, la solicitarea locuitorilor din Polata, care va pleca la ora 19.30 din 9 Mai”, a precizat Vasile Căilean. În prezent, parcul auto Transloc este dotat cu 17 troleibuze şi 22 de autobuze dintre care cinci sunt achiziţionate mai recent.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: