Trei firme tocmite să deszăpezească drumurile din Gorj

Trei firme private vor asigura deszăpezirea pe drumurile naţionale din Gorj. Este vorba despre societatea Gecor din Giurgiu, firma spaniolă Comsa Sau şi societatea Copisa, care a contractat pentru deszăpezire firma Coremi. Potrivit conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, firma Comsa Sau continuă lucrările de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu şi după răcirea vremii, dat fiind faptul că a primit aviz favorabil din partea CNADNR.

Ion Tudor, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, dă asigurări că nu vor exista drumuri blocate de zăpadă în acest sezon rece. Tudor a făcut cunoscute numele firmelor care vor efectua lucrările de întreţinere şi deszăpezire pe drumurile naţionale.

Dintre cele trei societăţi contractate pentru acţiunile de deszăpezire, una va efectua lucrările prin intermediul unei firme din Târgu Jiu. „Vreau să dăm dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte contractele încheiate cu firme care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor naţionale. Firma Gecor din Giurgiu se va ocupa în continuare de DN 67. Pe tronsonul Rovinari- Bumbeşti Jiu va interveni cu utilaje de deszăpezire chiar constructorul, firma spaniolă Comsa Sau, iar pe drumul naţional Bumbeşti Jiu- Petroşani lucrările de întreţinere şi deszăpezire vor fi efectuate de societatea Copisa, prin intermediul firmei Coremi din Gorj. Avem utilaje pentru intervenţia primară. Nu vrem să plătim prea mulţi bani pentru deszăpezire, dar asta nu înseamnă că vrem să facem economie în detrimentul drumului”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Acesta a mai precizat că firma spaniolă Comsa Sau va continua lucrările de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, şi în această perioadă întrucât s-a obţinut avizul din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. „Continuă lucrările pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Temperaturile sunt scăzute dimineaţa, dar nu am ajuns la minus. După-amiaza este soare, iar în aceste condiţii se poate lucra. Deşi lucrările sunt în întârziere s-a văzut că în ultima lună s-a lucrat într-un ritm alert. Dacă se lucrează în acelaşi ritm sperăm ca toamna viitoare lucrările să fie finalizate”, a menţionat Tudor.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: