Trei gorjeni au murit de malnutriţie, zeci de copii în pericol

Deși e greu de crezut, în județul Gorj încă se moare de malnutriție. Alarmant este faptul că persoanele afectate sunt majoritatea copii, iar numărul cazurilor depistate crește de la un an la altul. Din cauza malnutriției anul trecut au decedat 3 persoane. Se pare că astea sunt primele efecte ale crizei economice, dacă luăm în calcul faptul că boala apare în țările subdezvoltate sau în care se produc diferite calamităţi naturale.

Gorjul este un județ slab dezvoltat, dacă luăm în calcul faptul că se moare de foame, la propriu. Acest lucru nu este recunoscut sub nicio formă de politicieni, dar reiese din rapoartele Direcției de Sănătate Publică întocmite la sfârșitul anului trecut. În acest moment, la nivelul județului Gorj sunt luați în evidență 74 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani care au fost diagnosticați cu malnutriție proteino-calorică. Numai în 2012 au fost depistate 44 de noi cazuri la această grupă de vârstă. O mare parte din acești micuți care nu sunt hrăniți provin din comunele Gorjului și numai 10  din mediul urban. 

La aceste cazuri depistate în Secțiile de pediatrie ale unităților spitalicești din județ, se adaugă alte 59 de cazuri care au fost depistate de medicii de familie.  Din păcate în cursul anului trecut au fost înregistrate trei decese din cauza malnutriției. Unul dintre aceste cazuri a fost mediatizat în presă. Este vorba o mamă care nu și-a hrănit copilul până când acesta a decedat. Autoritățile declarau atunci că este un caz izolat, iar medicii se mirau de starea în care a fost adus micuțul de numai câteva luni chiar de propria mamă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: