Trei gorjeni în topul Forbes al celor mai bogati români

Nicolae Sarcină, Marius Benegui si Ion Pătrut sunt cei trei gorjeni care apar în top 500 al celor mai bogati oameni de afaceri din România, editat de revista Forbes.

Omul de afaceri Nicolae Sarcină este gorjeanul cel mai bine plasat în topul revistei Forbes, ocupând locul 137, cu o avere estimată la 43 de milioane de euro. Sarcină este cunoscut în Gorj atât ca patron al lantului de magazine Succes, cât si prin afacerile pe care le derulează cu companiile miniere si energetice. Nicolae Sarcină detine direct sau prin interpusi uzine de reparatii utilaje miniere (Grimex Târgu Jiu, Uzina de Reparatii Motru, SMAUC Bâlteni), firme de pază care prestează servicii pentru exploatările miniere (Gorj Guard Security), firme de prestări servicii (TPSUD Bâlteni), fabrici de pâine si de lapte care aprovizionează cantinele miniere si multe altele.

Marius Benegui este un tânăr om de afaceri care, la 37 de ani, apare în topul revistei Forbes, ocupând locul 456 cu o avere estimată la 8-9 milioane de euro. Numele lui Benegui este legat de firma Ralbex din Turcinesti, dar si de echipa de fotbal cu acelasi nume. Potrivit site-ului oficial al firmei, “Ralbex a fost înfiintată în 1999 de Marius Benegui, care are o experientă de peste 15 ani în domeniul auto, a condus firma spre un real succes, demonstrând seriozitate si profesionalism. Ralbex detine 2 depozite en-gross, unul în Mioveni – Arges, si un altul în Tg-Jiu, precum si 3 magazine cu vânzare en-detail”.

Al treilea gorjean milionar în euro este Ion Pătrut, actionarul majoritar al Macofil SA, prezent în top la pozitia 483, cu o avere estimată la 6-7 milioane de euro. Pătrut are 70 de ani si detine mai mult de jumătate din actiunile companiei care produce materiale de constructii. Presa financiară a dedicat spatii importante afacerilor derulate de Ion Pătrut, arătând că nu se sfieste să facă împrumuturi mari la bănci, pentru a dezvolta afaceri rentabile. În 1994, salariatul Pătrut era dat afară de la Macofil, ca necorespunzător. Patru ani mai târziu cumpăra actiuni la societatea la care în timp a devenit actionar majoritar. Macofil este de ani buni pe profit, iar în 2007 actiunile societătii au crescut miraculos la bursă, de 70 de ori, făcând din Pătrut milionarul de astăzi. Presa financiară a mai scris despre Ion Pătrut că a vândut companiei pe care o conduce un teren în valoare de trei milioane de euro.

Vizualizări: 3,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: