Trei liceeni din Motru, în cursa spre Bruxelles

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a lansat o competiţie naţională pe echipe dedicată elevilor de liceu în care aceştia trebuie să realizeze o campanie de promovare a valorilor europene. În competiţia numită “Europa mai aproape de CNE” s-au înscris 25 de echipaje din toată ţara. Printre acestea se numără şi “EuroVizionarii” de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Motru.  Liceenii care vor realiza cele mai creative campanii vor primii ca premiu o excursie la Sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Cei trei EuroVizionari din Motru sunt: Băleanu Andrei Răzvan (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor), Giurcău Iulia Adelina şi Lungulescu Andreea Florina. Aceştia au început deja campania lor şi au în plan numeroase acţiuni: concursuri de cultură generală, dezbateri pe tema Uniunii Europene, interviuri, dar şi multe alte surprize ce pot fi văzute pe blogul echipei: eurovizionarii.blogspot.com.

Considerăm că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un moment important în istoria României. De aceea, dorim ca elevii colegiului nostru şi locuitorii municipiului Motru să înţeleagă cât mai bine principiile de funcţionare ale Uniunii Europene dar şi valorile ce stau la baza acestei comunităţia declarat Băleanu Andrei Răzvan.

Perioada de desfăşurare a campaniei, 3-13 mai, este cu atât mai potrivit având în vedere faptul că pe 9 mai vom sărbători Ziua Europei. Le urăm baftă liceenilor din Motru şi avem încrede că elevii gorjeni se vor afla şi de această dată printre câştigători, aşa cum ne-au obişnuit.

Răzvan BĂLEANU

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: