Trei mame minore la Centrul Maternal. Cea mai mică are 14 ani

Centrul Maternal din Târgu Jiu adăpostește în prezent zece mame, 13 copii și două gravide. Potrivit directorului Gheorghe Milosteanu centrul și-a depășit capacitatea însă trei dintre mame sunt minore și nu au unde să se ducă. Cea mai mică dintre cele din centru are doar 14 ani şi a rămas gravidă cu concubinul mamei. În perioada următoare, un loc în centru va rămâne liber după ce una din fete ce trebuie să nască peste câteva zile şi-a găsit marea dragoste tocmai la Curtea de Argeş.

Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, spune că anul a început în forţă şi că centrul funcţionează la capacitate maximă. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât tot mai multe tinere rămân gravide la vârste fragede şi părinţii nu le mai primesc acasă. Este și cazul unei viitoare mămici ce are doar 14 ani, respectiv clasa a VIII-a de studiu. ”În prezent avem la centru zece mame cu 13 copii și două gravide. Cea de 14 ani va naște peste două luni iar cealaltă mai are două sau trei zile. Este o situație mai dificilă în cazul mamei de 14 ani care a rămas gravidă cu concubinul mamei și evident nu se mai poate întoarce în acea casă. Ea este în clasa a VIII-a și și-a întrerupt anul de studiu”, a declarat Gheorghe Milosteanu.

Şi-a găsit dragostea la Curtea de Argeş

Cealaltă viitoare mămică care de altfel a fost şi protagonista unei emisiuni difuzată de un post naţional de televiziune şi care a împlinit recent 18 ani va părăsi în perioada imediat următoare centrul pentru a se muta la Curtea de Argeş. Un băiat de aici este dispus să o ia în căsătorie după ce a urmărit emisiunea tv. ”După ce a fost difuzată emisiunea, familia tânărului de la Curtea de Argeş a sunat şi a spus că băiatul lor vrea să o ia pe fată. Am cerut primăriei Curtea de Argeş o anchetă socială a familiei tânărului şi din ancheta transmisă reiese că este vorba de o familie serioasă. I-am dat fetei drumul să meargă acolo până la sfârşitul lunii să vadă dacă se acomodează”, a adăugat Milosteanu.

CHELTUIELI

Potrivit directorului Gheorghe Milosteanu, cheltuielile cu aceste mămici sunt destul de ridicate mai ales în condițiile în care centrul maternal și cel de zi funcționează peste capacitate. ”Anul 2011 l-am terminat cu bine dar este foarte greu în condițiile în care centrul mănâncă patru miliarde lei cu totul, paznici, alimentație, încălzire. Sperăm să avem fonduri suficiente și anul acesta”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: