Trei miliarde pentru dotarea locurilor de joacă

Copiii din Târgu Jiu se vor putea bucura în această vară de echipamente de joacă moderne. Municipalitate a cheltuit aproximativ 3 miliarde de lei vechi pentru dotarea a 11 locuri de joacă. Primăria intenţionează ca în următorii doi ani să fie înlocuite şi echipamentele din celelalte 59 de spaţii de joacă existente în prezent.

Primăria Târgu Jiu a achiziţionat 11 echipamente de joacă de la o firmă din Braşov, la o sumă totală de aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Echipamentele moderne sunt compuse din împrejmuire, pavele de cauciuc, tobogane, platforme, carusel, leagăn, balansoar. Reprezentanţii municipalităţii spun că acestea vor sosi în circa 10 zile, urmând ca în jurul datei de 15 iulie să se înceapă montarea lor. “Vom reabilita complet locurile de joacă din mai multe cartiere ale municipiului. Echipamentele noi vor fi instalate în maxim două săptămâni în zone precum: Parcul Central, Siretului, Plopilor, Lido, Debarcader şi Victoria II. În această perioadă se reface împrejmuirea la toate locurile de joacă şi se completează spaţiile cu nisip”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Echipamentele de joacă vechi vor fi recondiţionate şi redistribuite altor spaţii de joacă. În prezent, la nivelul municipiului Târgu Jiu există 70 de locuri de joacă.

PROIECT

Ionuţ Jilăveanu a mai menţionat că se intenţionează ca în maxim 2 ani toate locurile de joacă din Târgu Jiu să fie modernizate. “În această toamnă vom elabora un proiect conform căruia, pe o perioadă de doi ani vor fi modernizate şi celelalte 59 de locuri de joacă de pe raza municipiului. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local şi se va face în mod eşalonat”, a declarat Jilăveanu.             

      

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: