Trei panduri pe lista Stelei, Condescu zice „nu” până la vară !

Deşi are titlul de campioană ca şi asigurat, Steaua caută să se întărească şi în pauza de iarnă. Planul lui Gigi Becali e ca echipa să ajungă cât mai departe în Europa League pentru a se pregăti pentru sezonul următor de Liga Campionilor. Patronul din Ghencea ar vrea şi 3 jucători de la Pandurii, Maxim, Pleaşcă şi Nistor.

Steaua a pus mâna deja pe perla Viitorului Constanţa, Gabriel Iancu. Roş albaştrii vor şi 3 jucători de la Pandurii iar principala ţintă e Alexandru Maxim.

Se reface puntea panduro-stelistă ?

Că Pandurii şi Steaua fac afaceri convenabile pentru ambele părţi, nu mai e vreun secret. E de ajuns să ne uităm la numele ajunse de la Tg-Jiu în Ghencea în ultimii ani. Mai întâi Păcurar, Stanca şi Martinovic au mers la pachet la Steaua în vara anului 2010 iar ei au fost urmaţi rând pe rând de Matei, Chiricheş şi Pintilii. În total mai bine de 2 milioane de euro care au ajuns la Pandurii din contul Stelei. Afacerile pe axa Becali-Condescu ar putea fi reluate în această iarnă. Patronul stelist şi-a fixat drept principală ţintă pentru perioada de transferuri pe Alexandru Maxim, pandurul minune din turul campionatului. În plus, Becali i-ar vrea şi pe Pleaşcă, fundaş dreapta de viitor, dar şi pe Nistor, unul din cei mai ingenioşi mijlocaşi din Liga 1. „Telefonul a sunat demult pentru Maxim şi pentru alţi jucători, dar am spus că în această iarnă nu pleacă nimeni, pentru că vrem să încercăm să facem ceva. Am avut discuţii cu domnul preşedinte, dar nu s-a finalizat nimic. Avem o relaţie bună cu Steaua. N-am intrat încă în negocieri, Steaua a fost ocupată, au fost doar tatonări. Sunt trei jucători pe care Steaua şi-i doreşte de la Pandurii, dar câteodată este bun şi schimbul de jucători. Cei trei sunt Maxim, Pleaşcă şi Nistor”, declară preşedintele pandurilor, Marin Condescu. O ofertă de cel puţin 1 milion de euro în cazul lui Maxim ori Nistor sau 500 de mii pentru Pleaşcă l-ar putea face să se răzgândească pe şeful pandurilor. Momentan, Nistor e variantă de rezervă în cazul în care aducerea lui Teixeira de la Rapid nu se materializează. La fel şi cazul lui Pleaşcă, acesta fiind „rezervă” dacă nu va fi adus Rui Duarte, tot de la Rapid. Gigi Becali a spus că l-ar vrea şi pe Viera, dar acesta din urmă nu e dorit şi de Reghecampf care merge pe mâna lui Doru Bratu.

„Să ştiţi că la Steaua nu sunt salariile cele mai mari din Liga 1, pe jucători îi atrage faptul că vor juca în Europa, deşi, de la anul, ar putea fi văzuţi şi la Pandurii în cupele europene. Nu visez că vom ajunge în Europa, cred că vom ajunge acolo !

Marin Condescu, preşedinte CA Pandurii

Cu Pandurii în Europa, apoi pleacă !

Unul din motivele pentru care Condescu nu vrea să-i dea drumul lui Maxim e şi teama de nu-l pierde pe Grigoraş. Condescu i-a promis lui Grig că nu va da niciun jucător de bază în această iarnă iar o încălcare a acestei promisiuni ar putea avea consecinţe nefaste. „Absolut toţi jucătorii de bază din echipa Pandurilor n-ar trebui să plece până în vară. Mai ales Maxim, care vine după o accidentare ce l-a ţinut pe bară mai bine de un an. Mai are de acumulat experienţă pentru a face pasul mai sus. Acolo s-ar putea ca după o ratare să facă tuşa vreo 4 meciuri. Dar el nu va pleca de la Pandurii în această iarnă, aşa mi-a promis domnul Condescu”, a recunoscut recent Grigoraş. Maxim era un jucător aproape anonim când a venit la Pandurii. Timpul petrecut sub comanda lui Grigoraş i-a prins de minune mijlocaşului. Acesta a început să prindă şi echipa naţională şi vrea să-i răsplătească încrederea acordată de Grigoraş. „Niciunul din noi nu pleacă în această iarnă. Nu exagerăm, nu spunem că rămânem pe viaţă la Pandurii, dar nu plecăm în iarna asta. Mai întâi să ducem echipa în cupele europene şi apoi mai vedem”, spune Maxim.  

1 – an şi jumătate a petrecut Maxim la Pandurii, timp în care a înscris 9 goluri în 44 de meciuri în Liga 1

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: