Trenul electric ajunge vineri la Motru pentru primele probe

Trenul electric produs de Softronic Craiova va ajunge vineri, în jurul orei 10.30,  în gara din Motru. El ar putea circula pe ruta feroviară interoperabilă Motru - Strehaia - Craiova – Bucureşti. Mâine, însă de vor face testele de viteză printr-un ordin dat pe 23 decembrie 2013 de către Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Probele se vor face pe linia Motru- Est –Motru, iar dacă totul va ieși bine, trenul va deveni funcțional, cel mai probabil la sfârșitul acestei luni. Deputatul USL pe Colegiul 4 Gorj, Camelia Khraibani,este cea care a făcut diligențele necesare reintroduceri acestei rute, după ce a fost scoasă pe motiv că nu era rentabilă. Camelia Khraibani s-a prezentat anul trecut în fața Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, cu peste 3000 de semnături de la cetățenii din zona Motru, care doresc să circule cu trenul până la Craiova.

Apoi, s-au purtat discuții cu ministrul Ovidiu Silaghi , dar și cu Ramona Mănescu, cea  care și-a dat avizul pentru reintroducerea acestei rute. În acest fel, Camelia Khraibani și-a dus la îndeplinire o promisiune făcută cetățenilor în perioada campaniei electorale. “ Motru nu a mai avut tren de doi ani și cred că era momentul ca locuitorii din această zonă să poată, din nou, beneficia de un astfel de mijloc de transport. Nu a fost ușor, au fost zeci de discuții și întrevederi, însă rezultatul contează. Vor fi efectuate acum testele de viteză și dacă totul va fi bine, la sfârșitul acestei luni , trenul produs de Compania Softronic din Craiova  va circula pe ruta Motru-Craiova”, a declarat Khraibani.

Biroul de presă

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: