Tribunal european pentru crimele comunismului

Laszlo Tokes a anuntat ca la Bruxelles s-a discutat despre infiintarea unui tribunal penal pentru crimele comunismului din statele europene. 

"Crimele si criminalii comunismului trebuie judecati. Victimelor trebuie sa li se faca dreptate. Nu putem trece nepasatori pe langa raportul lui Tismaneanu, pe langa sacrificiile lui Teodor Maries. Acestea ne aduc aminte de responsabilitatile noastre. (...) Acum suntem aproape de demiterea utecistului ViVictor Pontai tragerea la raspundere a lui Ion Iliescu. Luna trecuta, la Bruxelles a avut loc o conferinta despre crimele comunismului. Platforma a propus atunci crearea unui tribunal european care sa judece crimele comuniste si sa identifice faptasii care sunt in viata. Dupa atatia ani de tergiversare exista semne ca justitia s-a urnit din loc. Urmeaza cazul Ion Iliescu. Intrebarea e cat mai tine situatia aceasta in care aceiasi calai sa ii domine pe cei care au avut de suferit din cauza lor in trecut", a spus Laszlo Tokes. 

Europarlamentarul Laszlo Tokes a participat, la invitatia Societatii Timisoara, la o dezbatere care a avut loc la implinirea a 25 de ani de la manifestatiile din Piata Universitatii de la Bucuresti.  

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: