Tricolorul pe turnul CET din Târgu Jiu

Turnul CET din zona de sud a municipiului Târgu Jiu va fi transformat într-un obiectiv care să-i încânte pe cetățeni. Turnul are 256 de metri înălțime, fiind considerat printre primele 10 cele mai înalte construcții din România. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că își dorește ca un investitor cu potențial să pună în valoare acel turn, însă până atunci construcția va fi scoasă în evidență cu ajutorul unei proiecții.

Edilul afirmă faptul că va avea loc un concurs de proiecte, fiind vorba despre arhitecți sau oameni de cultură. Practic, pe turn se va insera numele orașului, al județului și al țării, sub tricolorul redat de lumini.

”Mă tot consult cu oamenii de afaceri de pe raza municipiului Târgu Jiu și îmi doresc ca un investitor cu potențial să poată pune în valoare acest turn. Pentru un moment, până la găsirea unui investitor, ne gândim să punem în valoare acest turn. Vom face un concurs de proiecte la care pot participa oameni de cultură sau arhitecți. Aceștia ne pot prezenta anumite variante care să scoată în evidență valoarea acestui turn. Ne-am gând că putem insera pe turn numele orașului, al județului, dar și al țării, sub drapelul tricolor. Este cel de-al 8-lea obiectiv din țară ca și înălțime. Din foarte multe puncte ale municipiului Târgu Jiu se poate observa cu ușurință. Chiar ne dorim propuneri de la societatea civilă și de la oamenii de specialitate pentru a-l putea pune în valoare, până în momentul în care un om de afaceri poate face investiții în acea zonă”, a declarat Romanescu.

Turnul CET din Târgu Jiu a fost construit ca și coș industrial pentru o centrală termică pe bază de cărbune, înainte de anul 1989.

Vizualizări: 3,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: