Triumf în Italia: Canotorul Gorjean cucerește aurul la Regata din Torino!

Regata Internazionale Di Grand Fondo 2024, cunoscută și sub numele său italian “Iarna pe Po”, este una dintre cele mai importante regate organizate la Torino. Constă dintr-un traseu de 6 km de la insula Moncalieri până la companie și este organizat la începutul lunii februarie.

Istoria companiei a început la 30 august 1885. Unii pasionați de canotaj s-au adunat la Berăria Bursei și au decis să promoveze gimnastica și canotajul. La 30 mai 1886 a fost fondată Societatea de canotaj Esperia. Tot atunci a luat naștere și Societatea de Canotaj din Torino, ca anexă a Societății Regale de Gimnastică din Torino. În anii 1920, cele două companii s-au unit pentru a crea sediul utilizat în prezent.

Enache Marian Florin, alături de care am discutat mai multe despre canotaj în trecut (vezi aici), a reușit să pună din nou România pe harta mondială a canotajului:

”În ultimii ani,  la “Iarna pe Po” , membrii au depășit o mie de participanți; anul acesta au fost 1200 veniți nu doar din Italia , ci și din Franța, Elveția, Austria, Marea Britanie, Lituania, România și Turcia. Cursa este deschisă pentru bărci simple, duble, două fără, patru perechi, patru fără și opt bărci.

Am mai participat la două ediții în trecut, 2019 și 2020, unde am câștigat Bronz și Argint. Anul acesta am reușit să câștig aur la o probă unde au fost aliniate peste 20 de echipe. Astfel, am cucerit toate medaliile în aceeași categorie de vâslit, M4x (Patru Vâsle Masculin).”

Galerie foto


Vizualizări: 4,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: