Troacă, sărbători cu cătușe, Ciupilan - liber

Curte de Apel Craiova i-a respins ieri primarului suspendat de la Padeș, Gabriel Mihăiță Troacă, contestația prin care acesta spera să fie scos din spatele gratiilor. Judecătorii gorjeni i-au respins săptămâna trecut cererea de a fi judecat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, iar edilul a sperat că măcar la magistrații din Bănie va găsi înțelegere pentru a fi scos din arest. Acest lucru nu s-a întâmplat însă și, ca urmare, edilul rămâne de Crăciun și Anul Nou în spatele gratiilor, în 2015 el urmând să fie judecat pe fond pentru acuzațiile de corupție ce îi sunt aduse.

Troacă a fost arestat în luna septembrie într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane lei, evaziune făcută cu una dintre firmele pe care le-a condus înainte de a fi ales primar la Padeș. Menținerea sa în arest preventiv are loc în contextul în care edilul are probleme în cazier, în vară el primind o condamnare cu suspendare, de un an, la Brașov, după ce a fost prins conducând cu viteză și fără permis. Condamnarea de atunci atârnă greu acum și orice magistrat nu o poate ignora atunci când trebuie să decidă dacă îl lasă sau nu liber pe Troacă, primarul mai fiind implicat și în alte anchete penale, despre care se va vorbi mai pe larg anul viitor.

În libertate au rămas însă alți doi gorjeni acuzați de evaziune, Ion Rădulescu, mult mai cunoscut drept „Ciupilan din Meteor” și Marin Țârcomnicu, pentru amândoi magistrații cerând emiterea unor mandate de arestare preventivă, în condițiile în care au fost deja trimiși în judecată sub control judiciar. Curtea de Apel Craiova a decis însă în favoarea celor doi inculpați și, ca urmare, ambii vor putea petrece sărbătorile de iarnă acasă, lângă cei dragi, asta mai ales că nu se știe ce sentință va putea aduce în dosar Moșul de anul viitor.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: