Tudor: Blocarea lucrărilor la centura Târgu Jiu, o aberaţie a instanţei

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, contestă decizia instanţei prin care au fost blocate lucrările la noua centură ocolitoare a municipiului. Notarul Silvia Badea, împreună cu mai mulţi proprietari afectaţi de construirea drumului, a obţinut o ordonanţă preşedinţială de la Judecătoria Târgu Jiu prin care s-au sistat lucrările. Oamenii sunt nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor oferite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), iar Tudor spune că pretenţiile acestora sunt aberante.

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu au fost sistate pe motivul că au fost demarate înainte de a se fi încheiat transferul de proprietate între cetăţeni şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza despăgubirilor oferite de Companie. Aceştia spun că au cumpărat terenul cu 6 euro/mp în anul 2007, iar acum li se oferă 1,29 lei/mp. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu spune că pretenţiile proprietarilor sunt aberante. „Pentru mine această decizie a instanţei a fost o mare surpriză. Şi eu sunt avocat, şi eu am fost în instanţă, şi eu am văzut cum se judecau procese, dar să ai o hotărâre rămasă definitivă, remisă de Tribunalul Gorj, prin care se respinge acţiunea solicitanţilor de a întrerupe lucrările şi să apară pe 16 iulie depusă cererea, pe 22 se judecă şi se şi pronunţă Judecătoria Târgu Jiu cu sistarea lucrărilor e aberant. În ce ţară trăim? Pe ce lume trăim? Zicem că nu avem drumuri, că nu avem autostrăzi. Păi dacă şi acolo unde se lucrează se găsesc indivizi cu pretenţii aberante? Mă surprinde modul în care s-a pronunţat. Este o acţiune fără fond, la primul termen s-a şi dat soluţia. Păi unde ne trezim”, s-a revoltat Ion Tudor.

Acesta spune că decizia instanţei va fi contestată. „Aşteptăm motivarea. Cu siguranţă, vor fi sesizate şi alte autorităţi. Vom face apel, vom merge în continuare cu toate probele noastre. Vor trebui să ţină cont de probele noastre şi cu siguranţă se va respinge acţiunea. Nu se poate aşa ceva. Vreau să spun clar că proprietarul terenului, în momentul în care s-a emis decizia de expropriere, după hotărârea de Guvern, este statul român, iar administrator este Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi”, a precizat Tudor.

Proprietarii spun însă că nu a fost făcut transferul de proprietate şi că prin hotărârea de guvern au fost stabilite despăgubiri în bătaie de joc.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: