Gorjean acuzat că şi-a angajat nevasta în ministerul unde e şef

Gorjeanul Ion Cristinel Rujan este secretar general în Ministerul Tineretului şi Sportului. Acum este coleg de serviciu cu soţia lui, Adina Rujan, care a promovat un concurs anunţat chiar de soţul ei. Situaţia a atras atenţia jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, care au scris despre acest subiect. „Dacă va fi conflict de interese, vom rezolva această situaţie, vom respecta legea”, a fost reacţia lui Rujan.

Anunţul privind scoaterea la concurs a unui post de expert în cadrul MTS poartă semnătura secretarului general Rujan, potrivit unui document publicat de gsp.ro. Anunţul a fost dat pe 2 noiembrie, iar pe 6 decembrie ministerul a anunţat şi cine a câştigat concursul - Adina Teodora Rujan.

Gorjeanca a fost admisă cu 151 puncte, cu 138 peste contracandidata Cornelia Crăciun, care a luat doar 13 puncte. Cea de-a treia persoană înscrisă pe listă, Maricica Radu, nu s-a prezentat la concurs.

Întrebat de Gazeta Sporturilor dacă este în conflict de interese, Ion Cristinel Rujan a spus: „În acest moment, nu ştiu. Trebuie să consult legea, după care mă pot pronunţa. (...) Dacă va fi conflict de interese, vom rezolva această situaţie, vom respecta legea, astfel încât să nu existe conflict de interese. Însă în acest moment trebuie să consult legea”.

Cristinel Rujan a avut funcţii importante în ultimii ani. A fost secretar general adjunct al Ministerului Educaţiei în 2005, numit de Călin Popescu-Tăriceanu, inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului în mai 2008, numit de acelaşi Tăriceanu. În mai 2016, Dacian Cioloş îl numea secretar general adjunct al MTS, iar în martie 2017 a fost numit secretar general al ANAF prin decizia lui Sorin Grindeanu. Un al patrulea premier care l-a numit într-o funcţie importantă a fost Mihai Tudose, care i-a semnat decizia de secretar general al MTS în ianuarie 2018.

Vizualizări: 3,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: