Turismul de eclipsă a generat încasări record în SUA

Zeci de milioane de pământeni au urmărit spectacolul eclipsei totale de soare. Fenomenul astronomic a început deasupra unei stațiuni din Mexic, a traversat America și s-a încheiat pe coasta de est a Canadei. În SUA turismul de eclipsă a adus câștiguri record.

Banda de umbră proiectată pe Pământ a avut o lățime de 248 de kilometri și o lungime de peste 6.400 de kilometri. Pe aproximativ întreaga zonă unde s-a putut vedea eclipsa au existat milioane de turiști veniți special pentru eveniment.

La o primă estimare, turismul de eclipsă a generat încasări de peste un miliard și jumătate de dolari. Banda de umbră a eclipsei a atins pentru prima dată suprafața Pământului undeva în Oceanul Pacific, înainte să fie întâmpinată în Mexic.

Stațiunea de coastă Mazatlan a fost locul cel mai căutat de unde o mulțime de oameni - inclusiv președintele Mexicului, Manuel Lopez Obrador - au urmărit, fascinați, cum întunericul înghite lumina zilei.

Apoi, proiecția umbrei Lunii care a eclipsat Soarele a trecut granița americană. În zone întinse din Texas, inclusiv în orașele Austin și Dallas, a putut fi văzută faza maximă. Oraș după oraș, s-au înlănțuit strigătele mulțimilor uluite. Mulți s-au adunat pe terenuri de fotbal ca să vadă cum Luna ”muşcă” tot mai mult din Soare.

Nici capitala federală, Washington, nici metropola New York nu s-au aflat în fâșia eclipsei totale. Dar și de acolo s-a putut vedea cum Luna a acoperit aproximativ 90% din discul aparent al Soarelui. Așa că terasele clădirilor înalte s-au umplut de spectatori.

Mulți privitori s-au adunat de-o parte și de alta a cascadei Niagara, unde banda de umbră a eclipsei a trecut pe teritoriul canadian, înainte de a-și încheia periplul terestru în ținutul Newfoundland.

Galerie foto

Vizualizări: 1,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: