Un cutremur puternic  a zguduit clădirile din New York

Un cutremur de suprafaţă destul de puternic, de magnitudine 4,8, s-a înregistrat vineri în SUA. Acesta s-a produs la o adâncime mică, de numai câţiva kilometri, și a zguduit vineri coasta de est a Statelor Unite, simţindu-se puternic inclusiv la New York.

Nu au fost raportate pagube majore, dar guvernatoarea New York-ului, Kathy Hochul, a avertizat într-o conferinţă de presă asupra posibilităţii unor replici iar echipe de ingineri inspectează drumurile şi podurile. "Acesta este unul dintre cele mai mari cutremure de pe Coasta de Est din ultimul secol", a declarat ea.

Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat, la rândul său, într-o conferinţă de presă, că nu au fost raportate persoane rănite, dar i-a îndemnat pe locuitorii oraşului să se adăpostească sub obiecte de mobilier, în cadrul unei uşi sau lângă un perete interior dacă simt replici.

Newyorkezii au fost sfătuiţi să-şi reia activităţile zilnice în mod normal.

Oameni din Baltimore până în Boston au relatat că au simţit zgomote şi vibraţii, unii dintre ei ieşind afară din case pentru a încerca să detecteze sursa.

Preşedintele Joe Biden a vorbit cu guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, despre cutremur, iar administraţia „va oferi asistenţă dacă va fi nevoie”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Zborurile au fost oprite pe aeroporturile din zonă în urma cutremurului, dar au fost reluate până la ora locală 12:30, potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei.

Cutremurul de vineri a fost cel mai puternic resimţit în New York de la seismul cu magnitudinea de 5,8 din 2011 din Virginia, care a determinat evacuarea Primăriei şi a altor clădiri şi a provocat pagube în Washington.

Galerie foto


Vizualizări: 2,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: