Echipa lui Flavius Stoican, declarată focar de COVID-19

Numeroasele cazuri de infectare de la echipa de Liga 2 ACS Viitorul Târgu Jiu au dus la declararea acestei formaţii focar de COVID-19. DSP Gorj nu a mai permis disputarea meciului cu SCM Gloria Buzău din etapa a noua şi este posibil să nu poată juca nici restanța cu Aerostar

După două etape consecutive desfășurate incomplet din cauza problemelor generate de pandemia COVID-19, etapa a 19-a a Ligii 2 părea să fi scăpat de meciuri amânate.

Înainte cu o zi de desfășurarea majorității partidelor, meciul SCM Gloria Buzău – Viitorul Târgu Jiu nu a mai avut loc şi urmează să fie reprogramat. Buzoienii au cazuri pozitive la SARS-CoV-2 de la începutul săptămânii, însă nu ei au fost de vină pentru amânarea meciului ci oaspeţii de la Târgu Jiu care au nu mai puțin de nouă rezultate în care se confirmă infectări cu coronavirus iar DSP Gorj nu le-a permis să joace, luând decizia de a declara focar la echipă şi a de a băga tot lotul în izolare pentru şapte zile.

Echipa pregătită de Flavius Stoican are pentru a doua oară probleme cu noul coronavirus, după ce și în trecut a avut jucători şi membri din staff infectați cu SARS-CoV-2, cel mai recent chiar înaintea meciului de pe teren propriu cu Petrolul. Atunci Stoican a avut șase cazuri, respectiv  antrenorul cu portari Dorin Hîrsu şi jucătorii Vlad Șerbănescu, Marius Cioiu, Darius Buia, Alexandru Enache și Pungan, potrivit liga2.ro. DSP Gorj a permis atunci ca echipa să-și desfășoare activitatea cu cei negativi, iar jocul cu trupa ploieșteană a avut loc, deşi în cazul echipei Pandurii nu se procedase la fel şi lotul fusese pus în izolare pentru cinci zile. În cazul celor de la ACS Viitorul nu se ştie exact dacă perioada de izolare a celor infectaţi, respectiv 14 zile, a fost respectată de cei infectaţi, pentru că antrenorul cu portarii a putut fi văzut ulterior la antrenamente şi jocuri, după doar o săptămână.

Echipa din Târgu Jiu a mai jucat acasă cu ASU Poli (0-1), iar miercuri a evoluat cu Viitorul Dăești (scor 2-1, după prelungiri) în turul 4 al Cupei României.

Interesant este şi faptul că, deşi regulamentele FRF nu permit acest lucru, ACS Viitorul Târgu Jiu foloseşte terenul de antrenament al echipei Pandurii. Federaţia a interzis la începutul acestui sezon ca două formaţii să se pregătească pe acelaşi teren de antrenamente tocmai pentru a preveni infectarea jucătorilor.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: