Pandurii nu a mai câştigat acasă de 17 luni

Pandurii nu a mai câștigat un meci pe terenul propriu de 17 luni, mai exact din 25 mai 2019. În etapa a 37-a, penultima a sezonului 2018-2019 al Ligii 2, echipa gorjeană învingea ASU Politehnica Timișoara cu scorul de 1-0, acela fiind practic meciul salvării de la retrogradare.

Nici în etapa a noua a actualului sezon Pandurii nu a reuşit o victorie deşi a condus pe tabelă, în meciul cu Ripensia, din primele minute. Cu toate că Pandurii a arătat un joc mult mai bun, Ripensia a întors rezultatul la Târgu Jiu cu ajutorul arbitrajului, înscriind din două penalty-uri și a obţinând prima victorie în deplasare din acest sezon.

Deși s-a prezentat la Târgu Jiu fără Popovici, Neagu, Sturzu și Fridrich, depistați pozitiv în ultima săptămână cu SARS-CoV-2, Ripensia a reușit să câștige, cu 2-1, graţie celor două penalti-uri acordate de arbitrii.

Cu moralul ridicat după victoria de la Reșița, gorjenii au fost cei care au deschis scorul prin Martin Remacle. Mijlocașul belgian a înscris, în minutul 3, cu un șut plasat, de la 17 metri, în stânga portarului Dobre. Pandurii a continuat să atace în primul sfert de oră, dar n-a mai găsit soluții la finalizare. Egalarea a venit în minutul 43, când căpitanul Tudor Călin a marcat din penalty, după ce Remacle l-a atins în careu pe Coulibaly. Ritmul jocului a fost mai intens pe final, iar Pandurii a trecut pe lângă victorie în minutul 86, când șutul lui Dodoi, de la 17 metri, a lovit bara lateral. Cele trei puncte au ajuns în cele din urmă în contul Ripensiei, care, în ultimul minut al timpului regulamentar, a mai primit un penalty, după ce Sokovic a căzut în careu.

Astfel, Pandurii rămâne fără victorie acasă în acest sezon după ce etapa trecută se impunea cu 2-1 la CSM Reșița și punea capăt unei secete de 13 luni. Precedentul succes al gorjenilor data din 14.09.2019, când, în etapa a 7-a a sezonului 2019-2020, se impuneau cu 1-0 în deplasarea de la Metaloglobus București, prin golul marcat de Nicolae Cotolan.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: