TÂRGU JIU: 10 mii de solicitări pentru locuri de parcare

Circa 6 mii de locuri de parcare asigură municipalitatea din Târgu Jiu pentru cetăţenii care vor un loc de parcare. Cereri în acest sens sunt peste de 10 mii, însă sunt situaţii în care, pentru anumite zone, cererea fiind foarte mare şi neexistând posibilităţi de extindere, autorităţile locale preferă să nu încheie contracte. Se întâlnesc şi situaţii în care o parte din locatari plătesc locurile de parcare într-o zonă în care nu există multe cereri, iar alţii preferă să păstreze banii pe principiul că oricum locurile sunt necontractate.

Cetăţenii din Târgu Jiu care vor să prindă un loc de parcare sau să-şi păstreze vechile amplasamente din parcările de reşedinţă trebuie să facă plata pentru anul în curs până la data de 31 martie. Taxa percepută de municipalitate este de 120 de lei pentru tot anul. Cei care nu fac acest lucru riscă să-şi piardă locul, care automat va fi atribuit următorului de pe lista de aşteptare. “Cei care au contracte pe 2013 pot să achite direct la Direcţia de Venituri, fără alte formalităţi. Sunt 4107 contracte încheiate anul trecut şi majoritatea au mers şi le-au şi reînnoit. Ei au primit tichetul de parcare pe anul 2014 pe care trebuie să-l prezinte când vine să-i ocupe locul”, a declarat Toma Şărămăt, şeful Compartimentului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  

Unde sunt multe cereri, nu se încheie contracte

Acolo unde există cereri mai multe decât locurile de parcare existente, iar spaţiul nu permite amenajarea de noi locuri de parcare, municipalitatea preferă să nu încheie contracte cu locatarii din zonă, aşa cum se întâmplă în zona Hotelului Gorj.  “Noi am creat 6100 de locuri, din care repartizate cu contracte 4000. Diferenţa de 2000 sunt locuri doar marcate şi nerepartizate deoarece mai trebuiau făcute anumite extinderi şi nu s-a putut face repartizarea. Putem organiza licitaţie şi s-ar crea o nemulţumire totală. Mai bine am lăsat la mica înţelegere, fără să plătească. În total avem circa 10.000 de cereri pentru locuri de parcare, acţiunea e în lucru”, a mai spus Toma Şărămăt.

Aşteaptă un loc de parcare de ani buni

Printre cei care speră să prindă un loc de parcare se află şi un cetăţean de pe Aleea Castanilor din municipiu. Va trebui să mai aştepte până în primăvară când va fi amenajată parcarea în zonă, lucrările fiind realizate în proporţie de 70%. “Cred că din 2009 am depus cerere la asociaţia de locatari, am adus şi la primărie. Stau în cartier din 1970. Este dificil să găsesc un loc de parcare pentru că de cinci ani s-a înmulţit numărul de maşini, sunt unii care au deja şi două-trei şi au devenit foarte tupeişti”, a spus Vasile Furnigescu.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: