TÂRGU JIU: Angajaţii primăriei au program de caniculă

Angajaţii primăriei Târgu Jiu lucrează după un program special, acum când se înregistrează temperaturi foarte ridicate. Activitatea se desfăşoară mai mult în orele dimineţii pentru ca angajaţii să nu fie afectaţi de caniculă. Totodată, municipalitatea a luat măsuri anti-caniculă şi pentru cetăţenii. În pieţe şi în alte amplasamente din oraş sunt pregătite dozatoare şi frigidere cu apă rece.

Autorităţile locale din Târgu Jiu au luat măsuri pentru ca angajaţii primăriei să nu numai să nu fie afectaţi de temperaturile ridicate din ultima perioadă. Angajaţii lucrează după un program special, numai între anumite ore. „Toţi angajaţii primăriei care lucrează pe teren, mă refer la cei de la Edilitara şi de la cei de la Gospodărie Comunală, Poliţia Locală şi toţi cei care au activităţi de teren primesc apă. De asemenea, au modificat programul de lucru pe teren în aşa fel încât să fie mai prezenţi afară dimineaţa”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu Jiu.

Apă rece în pieţele din municipiu

Municipalitatea a luat măsuri şi pentru protecţia cetăţenilor în zilele caniculare. Pieţele sunt dotate cu dozatoare şi frigidere cu apă rece. De asemenea, autorităţile locale din Târgu Jiu dau asigurări că cele câteva sute de cişmele din oraş sunt funcţionale. „Au existat atenţionări cu privire la temperaturile ridicate din aceste zile, atenţionări care se refereau şi la zona noastră. În această situaţie suntem pregătiţi să asigurăm câteva măsuri minimale pentru protecţia cetăţenilor. Locaţiile unde pot să primească suport sunt în incinta administraţiei Pieţei Centrale unde există un frigider cu sticle de apă disponibile pentru cetăţeni, în incinta administraţiei Pieţei 9 Mai există un dozator cu apă rece. În tot oraşul există aproximativ 200 de cişmele, toate sunt funcţionale, inclusiv în incinta pieţelor. De asemenea la cluburile pensionarilor din 9 Mai, din Olteniţei, Clubul Debarcader, Clubul Tudor Vladimirescu, există şi aparate de aer condiţionat şi frigidere cu apă.  Şi condiţiile din centrele sociale sunt în regulă pentru perioadele calde. Şi la Centrul Magnolia sunt aparate de aer condiţionat, frigider cu apă”, a precizat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, Târgu Jiu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: