UATAA Motru contestă o amendă deja plătită

Situaţie cel puţin amuzantă. Conducerea Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a contestat o amendă de 600 de milioane aplicată de Garda de Mediu Gorj pentru neînchiderea la timp a unui depozit de cenuşă şi zgură. Interesant este că Garda de Mediu a spus că amenda „contestată“ a fost deja plătită.

600 de milioane de lei amendă. Cu atât s-au ales reprezentanţii UATAA Motru în urma controlului efectuat pe 16 martie de către reprezentanţii Gărzii de Mediu pentru că nu au închis depozitul de cenuşă şi zgură. Nici nu trebuia până în 2011, spun autorităţile.

UATAA: Contestăm amenda

Directorul unităţii, Ilie Schinteie, consideră amenda total neîntemeiată pentru că are acte care dovedesc că mai putea depozita în locul respectiv încă un an de acum înainte. „Termenul de închidere era pentru iulie 2009 însă în urma unei documentaţii, reprezentanţii Institutului de Studii şi Proiectări Energetice Timişoara mi-au dat voie să pot să mai depun acolo încă doi ani cu condiţia ca stratul de material să nu depăşească 50 de cm. Cei de la Garda de Mediu ulterior au revenit asupra deciziei şi mi-au dat termen de închidere 31 decembrie 2009 şi să fac şi ăştia 50 de cm ori eu stratul ăsta nu pot să-l fac decât în doi ani de acum înainte”, a declarat Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Garda de Mediu: Amenda a fost deja plătită

Mai mult decât atât, Ilie Schintee susţine că a înştiinţat printr-o adresă Garda de Mediu că stratul respectiv se poate realiza abia în doi ani şi că nu a închis depozitul dar nu a primit niciun răspuns. „Eu am trimis o adresă la Garda de Mediu însă nu am primit niciun răspuns şi atunci eu ce să înţeleg, am înţeles că s-a luat la cunoştinţă şi gata. Oricum dreptatea este de partea noastră motiv pentru care am contestat amenda şi aşteptăm rezultatul”, a declarat Ilie Schinteie.

Pe de altă parte, reprezentanţii Gărzii de Mediu consideră total justificată amenda respectivă şi mai mult decât atât susţin că unitatea a achitat deja amenda respectivă. „Domnul Schintee a contestat actul normativ de închidere din iulie 2009 şi s-a amânat închiderea până la 31 decembrie 2009. În urma controlului făcut în 16 martie am constatat că depozitul nu este închis şi am aplicat sancţiunea. Eu din câte ştiu nu a ajuns nicio adresă la Garda de Mediu şi din câte am înţeles domnul Schintee a plătit deja amenda că am ordinul de plată”, a declarat Simona Cornea, comisar şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: