UCB îşi face firmă de consultanţă

Universitatea ”Constantin Brâncuși” (UCB) își face firmă de consultanță. Profesorii universitari angajați la societatea comercială UCB Development vor acorda consultanță tehnică, managerială, administrativă sau politică. Administratorul societății va fi Cătălin Cinciulescu, un proaspăt absolvent al Facultăți de Drept din cadrul UCB. Scopul înființării societății este acela de a intra cu servicii de consultanță pe o piață mai largă, atât pentru agenții economici, cât și pentru instituții. În primă fază firma va avea trei angajați.

Profesorii de la UCB își vor rotunji veniturile prin prisma firmei de consultanță a universității. ”Decizia privind înființarea unei societăți comerciale cu denumirea UCB Development SRL a fost luată în urmă cu două săptămâni de zile. Această societate comercială poate fi fondată pe baza Legi Educației Naționale, care prevede că instituțiile de învățământ pot înființa societăți comerciale care să ajute în domeniile de expertiză ale universității. Astfel, societatea se va ocupa de consultanță în domeniile în care are dezvoltat învățământ superior și cercetarea. Vorbim de expertize tehnice, contabile, consultanță managerială sau consultanță în domeniul administrației și domeniului politic”, spune Liviu Neamțu, prorectorul UCB. Pe lângă această activitate de bază reprezentanții universității târgujiene speră ca societatea, în condițiile în care se va dezvolta, să poată să asigure și o bază de furnizare de produse  și servicii pentru universitate  la prețuri mai mici, având în vedere că poate să meargă cu adaosuri mai mici față de agenții economici de pe piață, de la care se achiziționează diverse produse de natură alimentară sau tehnică, astfel încât universitatea să beneficieze de pe urma activității acestei societăți. ”În condițiile în care activitatea nu se desfășoară în niște parametri normali și benefici pentru societate și universitate administratorul acesteia, care în momentul de față este un absolvent al Facultăți de Drept din cadrul UCB, poate fi înlocuit cu altă persoană. Consiliul de Administrație este cel care controlează activitatea societății”, spune Liviu Neamțu.

Scop

Neamţu spune că toată lumea are avantaje de pe urma acestei firme. ”Scopul înființării societății este acela de a intra cu servicii de consultanță pe o piață mai largă, atât pentru agenții economici, cât și pentru instituții, pentru că noi în acest moment avem destul de dispersată această activitate a consultanței între diverse facultăți. Această societate poate să caute diverse contracte de achiziție de prestări servicii în domeniul consultanței, iar în condițiile în care apare un administrator de patrimoniu care să realizeze documentațiile necesare pentru achizițiile publice ulterior societatea poate să achiziționeze aceste servici de consultanță și să le distribuie pe bază de contract cu angajații noștri, cadrele didactice din interiorul universității. Asta înseamnă niște venituri în plus pentru cadrele didactice și niște venituri care vin pentru societatea comercială, venituri care se traduc într-un profit care ajunge la UCB pentru că este unic acționar”, explică Liviu Neamțu. 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: