Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

UCB reduce numărul de locuri

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) va reduce numărul de locuri pe facultăţi începând cu anul universitar 2010-2011. Cele mai multe locuri retrase vor fi la facultatea de Ştiinţe Economice, în jur de 400.

Începând cu acest an, UCB va scoate la concurs cu aproape 600 de locuri mai puţine decât în alţi ani. Dintre acestea aproape 400 sunt doar de la Facultatea de Ştiinţe Economice, aici fiind şi cei mai mulţi cursanţi, respectiv 1800 de studenţi. Aşa că, din acest an economiştii nu vor mai ieşi pe bandă rulantă de la UCB ca până acum. Următoarea pe listă este Facultatea de Litere, iar la polul opus se află Ingineria din cadrul universităţii, acolo unde nu se va reduce niciun loc. Reducerea numărului de locuri nu va afecta însă şi locurile bugetate din cadrul universităţii, care vor rămâne la acelaşi număr ca în ceilalţi ani. „Am  anunţat din timp că numărul studenţilor va fi redus pentru că în acest fel vom putea să îmbunătăţi calitatea actului educaţional. Avem Facultatea de Ştiinţe Economice, acolo unde sunt peste 1800 de studenţi, foarte mulţi în comparaţie cu numărul profesorilor. De aceea aici va fi şi cea mai mare reducere de locuri, de aproape 400”, declară Adrian Gorun, rectorul UCB.

Măsurile au fost luate de conducerea universităţii pentru a îmbunătăţii actul educaţional, dar şi pentru a îndeplinii normele europene în ceea ce priveşte numărul studenţilor pentru fiecare profesor, care la Târgu-Jiu este depăşit. „În maxim doi ani sperăm să atingem normele europene şi să ajungem la 25 de studenţi pentru profesor. Deocamdată la noi sunt peste 30 de elevi pentru un profesor”, mai spune Adrian Gorun, rectorul UCB.

Înscrierile la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ vor începe de pe 14 iulie.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: