UEF Motru, la un pas de executarea silită

Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru a fost la un pas de executarea silită. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj a scos la vânzare mai multe bunuri ale societăţii pentru a mai recupera din datoriile pe care UEF le înregistra la bugetul statului. Pentru că sumele restante au fost achitate pe ultima sută de metri, finanţiştii au retras anunţul de vânzare prin licitaţie a bunurilor din patrimoniul societăţii.  

UEF Motru a fost cât pe ce să piardă bunuri în valoare de circa 150 mii lei pentru că nu şi-a plătit la timp dările către bugetul statului. AJFP Gorj stabilise ca în data de 16 februarie să scoată la vânzare 12 bunuri printre care câteva rulote vagon dormitor, generatoare, motocompresoare şi pompe submersibile. “Am avut datorie de 700 mii la Finanţe, am achitat peste 400 mii vineri şi sperăm să reuşim să achităm întreaga sumă. Am dat şi salariile, avansul pe ianuarie, iar până pe 15 februarie dăm şi lichidarea. Vreau să ţin în mână toate cheltuielile. Am fost pe de-a rândul să caut lucrări, facem nişte foraje la Samarineşti, la Bălăneşti. Am fost şi pe la Husnicioara şi Malovăţ. Încercăm să contractăm noi lucrări”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru. Conducerea AJFP Gorj a spus că bunurile nu vor mai fi scoase la vânzare pentru că debitele au fost stinse. “Nu se mai ţine licitaţia. Şi-au achitat integral debitele ce reprezentau obligaţii către bugetul statului”, a declarat Marin Ciumag, şeful AJFP Gorj. 

Conducerea UEF Motru a spus că nu renunţă la concedierile colective anunţate începând cu 1 aprilie. Circa 50 de salariaţi vor fi trimişi acasă. “Navem cum să îi păstrăm, n-avem buget pentru 2015”, a mai spus directorul Ilie Petrescu.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: