Ulițele Muzeului Curtișoara au prins viață de Ziua Iei

Zeci de tineri îmbrăcați în straie populare marchează, vineri, Ziua Universală a Iei. Au îmbrăcat cămașa tradițională și au mers pe ulițele Muzeului Arhitecturii Populare din Curtișoara. 

Ulițele dintre casele vechi din lemn au prins viață cu ajutorul zecilor de copii care au poposit la muzeu. "Eu sunt din Novaci. Vom cânta cu fluierul, vom juca pe ulițe. Sunt mândră să port costumul tradițional. Îl pot de câte ori am ocazia", ne-a spus Bianca, o tânără prezentă la eveniment. "Provin din satul Crasna. La noi, în sat, se păstrează tradițiile. Bunicii mei mi-au spus să port cu mândrie cămașa din lada de zestre și asta fac. Astăzi, de Ziua Iei, este ocazia perfectă", ne-a spus Elena. 

Tinerii vor organiza mai multe momente cultural artistice în cadrul muzeului din Curtișoara. Vor fi alături de ei și meșteri populari ce își vor expune lucrările în aer liber. 

Tot vineri, la Curtișoara, va fi un concurs de cămăși tradiționale. Cele mai frumoase vor fi premiate cu câte 500 de lei. Evenimentele dedicate Zilei Iei și Sânzienelor se vor încheia cu o horă boierească.

Galerie foto





Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: