Ultima soluţie: înc-o evoluţie

Opoziția media în frunte cu Antena 3 a făcut tot ce a putut. S-a scremut, a instigat, i-a jignit pe românii care stau acasă în loc să-și ceară drepturile în stradă. Eu îi înțeleg. Nici mie nu-mi place că românii au dezinteresul ăsta total, pasivitatea asta aproape blestemată. Moliciunea și lipsa tăriei de caracter sunt defecte, au dreptate USL-iștii. Că ei ar vrea să le trateze ca să îl dea jos pe Băsescu, asta e treaba lor. Eu aș vrea să fac alte chestii cu voința românilor, dar scopul pentru care ne dorim un popor cu ”vână” nu prea contează, din moment ce oricum n-o avem.

Revoluția spontană de zilele astea a fost mai tristă decât mitingurile alea leșinate din Piața Victoriei, din urmă cu ceva luni. Pe de-o parte au ieșit pensionarii momiți, probabil, cu sticle de ulei și pungi de zahăr. După conceptul de ”mită electorală” USL-ul o să-l inventeze, în curând, pe acela de ”mită revoluționară”. A doua categorie de oameni prezenți la manifestație a constat în proști în puterea vârstei. De ce-i fac proști- Pentru că sunt. Proști care au avut serviciu pe timpul comunismului și-al neocomunismului, dar acum nu mai au. De ce nu mai au- Păi de aia nu mai au. Pentru că-s proști. Și ies în fața camerei și spun: ”Nu mai am serviciu de doi ani, așa nu se mai poate!”. Dar cine vrei să-ți dea serviciu, conferențiare- Statul- Nu se mai poate, ne pare rău. În fine, a treia categorie: galeriile de fotbal. Niște golani (de data asta în sensul propriu, peiorativ) penibili fără ocupație care ies în stradă să mai facă niște panaramă pentru orice rahat. La mitingurile gay, la Ziua Națională, la mulțimile strânse cu ocazia reducerilor, la orice. Tocmai această disponibilitate a ultrașilor la absolut orice tip de pseudoanarhie îi face irelevanți.

Revenind la a doua categorie, aia care cere joburi la televizor, trebuie să recunoaștem că comunismul este din nou o doctrină foarte la modă în România. Eu zic să ne înscriem de pe acum în partid. Cum care- În ăla unic, că ăstora așa le place. Și mulțumiri lui Băsescu, desigur, care a retras legea sănătății cu o atitudine de copil supărat că a pierdut la macao. Deci a renunțat la un principiu sfânt de dreapta pentru că s-a enervat. Nu cred că s-a speriat de proteste. Nici n-avea de cine. Pur și simplu a zis ”dă-vă-n **** mea, dacă nu vreți capitalism, nu mai vreau nici eu”. Bine, atunci, mulțumim. Să ne rugăm să-i iasă operația lui Iliescu, că îl votăm și-a patra oară, la o adică.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: