Ultima zi pentru solicitarea subvenţie pe suprafaţă

Fermierii gorjeni mai au la dispoziţie o zi pentru solicitarea subvenţiei pe suprafaţă cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Agricultorii au avut posibilitatea de a depune cereri fără penalizări în perioada 3 martie - 15 mai. Conducerea APIA Gorj spune că marii fermieri nu s-au încadrat în acest termen, ca atare urmând să primească o subvenţie diminuată pentru anul în curs.

APIA Gorj va încheia campania de depunere a cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă în data de 10 iunie, deşi iniţial fusese anunţată data de 9 iunie. Termenul limită a fost decalat cu o zi din cauză că luni, de Rusalli, funcţionarii din cadrul instituţiei au fost liberi. Aproximativ 10% dintre fermieri vor beneficia de subvenţii diminuate pentru că au depus cererile după data de 15 mai. „În perioada 3 martie-15 mai, au fost depuse 21.498 de cereri de plată pentru o suprafaţă declarată de 90.295 hectare. Procentul cererilor depuse fără penalizări este de 90% faţă de numărul total de cereri depuse în campania 2013, respectiv 23.937 cereri. Începând cu data de 16 mai şi până în prezent au fost depuse 1.342 de cereri. Necazul mare este acela că marii fermierii nu s-au încadrat în termenul de depunere a cererilor de plată fără penalităţi. În această situaţie s-au aflat şi foarte multe consilii locale care au întâmpinat greutăţi cu încheierea contractelor de arendare”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. Cererile de plată depuse după data de 10 iunie nu vor mai fi luate în calcul la acordarea subvenţiei pentru anul în curs.

VERIFICĂRI

Până la data de 10 iunie, funcţionarii APIA trebuie să opereze şi să verifice toate cererile de plată depuse de fermieri în campania 2014. Directorul APIA Gorj spune că, până în momentul de faţă, au fost verificate aproximativ 96% din cereri.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: