Ultima zi pentru solicitarea subvenţiei pe suprafaţă

Astăzi este ultima zi în care fermierii gorjeni mai pot depune cereri în vederea obţinerii subvenţiei pe suprafaţă pentru anul în curs, cu penalizări de 1% pe zi de întârziere. Până pe data de 8 iunie, APIA Gorj a înregistrat număr de 25.420 de cereri pentru o suprafaţă de 95.990 de hectare. Începând cu această săptămână programul de lucru de la centrele APIA Gorj va fi între orele 9.00-17.00, de luni până vineri.

Aproximativ 25.500 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă pentru anul în curs. Dintre aceştia, circa 100 de cereri au fost depuse după data de 15 mai şi ca atare fermierii vor primi subvenţia diminuată cu penalizări de 1% pe zi lucrătoare de întârziere. Majoritatea cererilor au fost depuse cu ajutorul aplicaţiei IPA online. “Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut am înregistrat cu 82 de cereri mai multe. Cererile au putut fi depuse fără să fie operate penalizări de 1% pe zi lucrătoare de întârziere până de 15 mai. La data aceea aveam înregistrate un număr de 24.344 de cereri pentru o suprafaţă de 93.960 de hectare. Cererile care vor fi depuse după data de 11 iunie nu vor mai fi admise la calculul plăţii pentru anul în curs”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. Pentru a beneficia de acordarea de plăţi în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor, administrat de APIA, să depună o cerere unică de plată pe suprafaţă în termen şi să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin

CONTROALE

Începând de mâine angajaţii APIA Gorj vor demara controlul administrativ, în baza de date. Şi în acest an judeţul nostru va fi supus controlului prin teledetecţie. Vor fi verificaţi fermierii din Novaci, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bustuchin, Crasna şi Muşeteşti. “Începând cu data de 15 iulie se va demara controlul propriu-zis, prin teledetecţie”, a precizat Corina Dorobanţu.

PROGRAM

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură- Centrul Judeţean APIA Gorj anunţă că, începând de luni, 11 iunie, programul de lucru va fi de luni până vineri între orele 9.00- 17.00. 

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: