Ultima zi pentru solicitarea tichetelor de grădiniţă

Peste 90 de părinţi din Târgu Jiu au solicitat acordarea tichetelor pentru grădiniţă. Termenul limită de depunere a cererilor expiră vineri. În perioada imediat următoare, grădiniţele vor trebui să trimită primăriei situaţia cu prezenţa copiilor la cursuri. Valoarea tichetului social pentru grădiniţă este de 50 lei pe lună. Tichetul se distribuie lunar, pe toată durata anului şcolar.

Vineri este ultima zi în care părinţii mai pot depune cereri pentru solicitarea tichetelor de grădiniţă. Până în momentul de faţă, peste 90 de familii au solicitat tichete de grădiniţă. „Am mai primit câteva cereri şi în această săptămână. Până acum avem un număr de 94 de cereri depuse. Termenul de depunere este data de 30 aprilie, dar considerăm că acei părinţi care au copiii la grădiniţă deja şi-au depus aceste cereri pentru că săptămâna trecută a fost vacanţă, iar aceştia obţinuseră deja acele adeverinţe care atestă că au copiii înscrişi la grădiniţă”, a declarat Alina Toader, şef Serviciu din cadrul Direcţiei pentru Protecţie Socială Târgu Jiu.

Tichete are o valoare de 50 de lei

În perioada imediat următoare, grădiniţele vor trebui să trimită situaţia privind prezenţa copiilor la cursuri. „Se acordă tichete de grădiniţă pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, care provin din familii ce au până la 284 de lei, venit net, pe membru de familie. O condiţiei importantă este frecventarea cursurilor organizate de către grădiniţe. Vom aştepta să ne trimită grădiniţele prezenţa copiilor pentru care s-au depus cereri, urmând ca după stabilirea dreptului, prin dispoziţia primarului, să se procedeze la comandarea tichetelor de grădiniţă”, a precizat Alina Toader. După validarea cererilor, tichetele sociale pentru grădiniţă vor fi distribuite de către primărie, pe baza actului de identitate al părintelui sau aparţinătorului legal. Valoarea tichetului social pentru grădiniţă este de 50 lei pe lună. Tichetul se distribuie lunar, pe toată durata anului şcolar. Tichetele sociale pentru grădiniţă sunt destinate exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte/încălţăminte şi/sau rechizite. Este interzisă utilizarea tichetelor pentru achiziţionarea de ţigări şi/sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformarea în bani.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: