Ultimatum pentru chiriaşii din barăcile ACH

Barăcile din ACH vor fi demolate peste două luni. Proprietarul terenului a cedat din nou la rugăminţile chiriaşilor, deşi stabilise ca după Paşti să aibă loc executarea silită. Acesta le-a permis oamenilor să rămână în locuinţe până la data de 15 august. Iulian Băloi spune că le-a mai acordat acest ultimatum pentru ca elevii să poată încheia anul şcolar.

Chiriaşii din barăcile ACH îşi vor mai păstra locuinţele încă două luni. Iulian Băloi, proprietarul terenului, le-a mai acordat încă un răgaz pentru a se muta. “I-am mai păsuit încă o dată pe oameni pentru a se putea muta până pe data de 15 august. Le-am acordat acest răgaz întrucât foarte mulţi dintre chiriaşi au copii elevi şi am considerat că este bine ca aceştia să încheie anul şcolar în linişte. Deşi executarea silită trebuia să aibă loc la sfârşitul anului trecut, am reprogramat acţiunea pentru data de 2 aprilie, iar apoi până după Paşti. Data de 15 august este ultimul termen acordat chiriaşilor pentru a se muta deoarece intenţionez ca în această vară să demolez toate barăcile de pe teren pentru a-i putea da o altă destinaţie”, a declarat Iulian Băloi, proprietarul terenului. Dreptul de proprietate al acestuia a fost recunoscut de magistraţii gorjeni printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Pentru terenul de care nu se poate folosi, Iulian Băloi şi familia sa plăteşte un impozit de aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, lunar reţinându-se din pensie câte 4 milioane de lei vechi. Deşi primăria a încasat chirii de la cei care locuiesc în barăci, Iulian Băloi spune că nu a beneficiat niciodată de vreo compensare la plata impozitului.

Mutaţi în alte cartiere

Din cele 98 de familii care au ocupat barăcile ACH, doar 60 şi-au depus dosarele în vederea obţinerii unor locuinţe sociale din partea Primăriei Târgu Jiu. “Aproximativ 10 familii au fost deja mutate de către ACH în alte colonii din apropierea şantierelor. Unii au fost depistaţi că au terenuri şi locuinţe în Târgu Jiu, Tismana, Baia de Aramă, Peştişani şi Vrata (Mehedinţi) ", a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  Acesta a adăugat că au depistat şi 15 persoane care nu au încheiat niciodată contract cu primăria.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: