Ultimele amicale se dispută cu Steaua

Echipa de handbal se confruntă deja cu mari probleme de efectiv  deşi campionatul nu s-a reluat încă. Au apărut accidentările, problemele medicale mai uşoare şi unele transferuri preconizate nu s-au putut perfecta din diverse motive care ţin mai mult de pretenţi financiare sau clauze, bugetul clubului nepermiţând cheltuirea a mulţi bani pentru achiziţii. Sârbul Karanovic a plecat deja de la echipă după perioada de probe deşi confirmase şi antrenorul l-ar fi dorit în lot iar Stanciu şi Truică au probleme medicale.

Cu puţin timp înainte de debutul returului, antrenorul Vasile Stângă are serioase probleme cu lotul pe care-l va alinia în retur. Două dintre posturile din lot nu sunt acoperite cu doi jucători iar altele au câte un singur jucator pe post pentru că unul s-a accidentat. Posturile de pivot şi coordonator de joc vor rămâne cel mai probabil descoperite pentru că transferurile preconizate nu s-au putut perfecta. Ca pivot poate evolua doar titularul Giotoiu după ce Karanovic nu a putu fi transferat şi a plecat acasă după ultimul turneu. Ca şi coordonator de joc, singurul jucător de acest profil în lotul Energiei este Mădălin Truică, dar acum acesta se confruntăcu probleme medicale fiind menajat după ce a avut unele probleme la ochi iar cel care îlputea înlocui va lipsi mai mult timp pentru că s-a accidentat la ultimul turneu: "Stanciu s-a dus la RMN, iar Truică a avut tensiune la ochi şi doctorul i-a recomandat să nu facă efort. Suntem aerieni pe postul de coordonator. L-am încercat pe Florea, a mai jucat şi la Caracal. În meciurile oficiale poate joc cu Pedro Coelho, avem variante de coordonator. Nu avem ce face, mai aveam nevoie de doi jucători la echipă, dar pe criza asta nu mai putem lua.” Pentru că nu mai are acum decât un pivot în lot şi se teme de accidentări, Stângă a fost nevoit să-l recheme la echipă pe Radu Costel care a fost pus pe lista de disponibilizări în iarnă: „Avem un singur pivot, Giotoiu. Doamne Fereşte să se accidenteze. Până vom primi veşti mai bune l-am rechemat pe Radu Costel. Criza asta financiară ne loveşte pe toţi.”

Azi Energia susţine un prim meci de verificare cu Steaua, de la ora 18:00 altul fiind programat mâine de la ora 11:00. „Sunt două meciuri de pregătire, unde vreau să joace toţi jucătorii” a explicat Stângă programarea acestor ultime meciuri amicale chiar dacă nu mai prea are ce tasta, toţi jucători care s-au aflat în probe plecând între timp iar unii dintre cei din lot avînd probleme medicale.

În aceste condiţii, problemele de lot putînd fi şi mai mari după cele două meciuri, Stângă spune că se teme de meciul cu Oradea despre care nu are prea multe informaţii: „Mi-e frică de primul meci, cel de la Oradea. Nu avem nici un fel de informaţie despre ei, nu au jucat nimic, au plecat jucători, Preda prin Insulele Feroe, nu ştiu ce echipă au. Am înţeles că e un antrenor de la Arad. Astea sunt echipele periculoase, nu au ce pierde şi joacă aşa făr trac, dezinvolt. Mie mi-e frică şi de noi, să nu intrăm cu frica rezultatului şi în cel de-al doilea meci cu Reşiţa, unul de foc.” Programul se anunţă infernal în retur pentru Energia în retur iar locul ocupat la final de tur nu e deloc confortabil, echipa fijnd nevoită acum să lupte pentru salvarea de la retrogradare.

Au renunţat la Karanovic

Conducerea echipei de handbal Energia Pandurii a renunţat la jucătorul sârb aflat în probe deoarece Karanovic avea o clauză în contract de existenţa căreia nu s-a ştiut: „Impresara nu mi-a spus că are o clauză de formare de 10 000 euro, fiind un jucător sub 24 de ani. Am zis că nu merită pentru patru luni să plătim banii aceştia” a explicat antrenorul Vasile Stângă precizând că nu renunţă la ideea de a-l transfera totuşi în vară: „O să luăm legătura cu el după terminarea campionatului, puştiul s-a simţit foarte bine, a şi plâns când a plecat. E un jucător de mare perspectivă. Nu am avut un jucător ambidextru, inteligent. Dacă la vară nu există clauza aia sau o mai micşorăm îl cumpărm. Este un jucător pe care să-l ai 4-5 ani pentru că poate să joace trei posturi.”

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: