Ultimele o sută de vouchere pentru rable

Aproximativ 3500 de rable. Acesta este numărul maşinilor duse de gorjeni la a centrele de colectare de la începutul programului Rabla şi până în prezent. La sfârşitul săptămânii, aproape o sută de vouchere mai erau disponibile la cele trei centre de colectare.

La nivelul judeţului Gorj, de când a fost demarat Programul “Rabla” şi până în prezent, au fost alocate 3700 de vouchere care au fost acordate în mai multe tranşe. Prin acest program, destinat înnoirii parcului auto, au fost casate 3443 de vehicule deţinute în mare parte de persoane fizice.

„Cei trei operatori economici din judeţ care se ocupă de colectarea maşinilor casate au primit până acum 3700 de tichete valorice. Dintre acestea le-au mai rămas 92.  Au mai fost şi cazuri în care au fost refuzate maşinile deoarece nu erau conforme. Au fost primite şi trei maşini de la persoane juridice” a spus Elisabeta Juveloiu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj

Reprezentanţii centrelor de colectare a vehiculelor scoase din uz consideră că vor rămâne fără vouchere, în condiţiile în care, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat că nu se va mai suplimenta numărul acestora. “Noi mai avem aproximativ 40 de vouchere, acum nu mai este mare aglomeraţie, dar tot primim în jur de 15 maşini zilnic. Probabil tichetele pe care le mai avem o să le epuizăm în câteva zile”, a precizat Ion Staicu, referent economic la una dintre firmele de colectare.

Cel mai probabil se vor redistribui voucherele rămase la nivel naţional din judeţele unde nu au fost utilizate toate tichetele.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: