Ultimul Magher vorbeşte despre familia sa, la Gorj TV

Emisiunea ”Cine a fost odată-n Gorj” difuzată luni, 20 iunie 2011 pe GORJ TV, îl are ca protagonist pe ing. Vlad Magheru, ultimul reprezentant al acestei familii care revine de câte ori are ocazia în judeţul Gorj.

Ultimul Magher în viaţă, din aripa familiei care a păstrat legăturile cu Gorjul, poartă numele tot Vlad Magheru şi trăieşte la Timişoara. Strănepot al generalului paşoptist Gheorghe Magheru, Vlad Magheru ne-a încredinţat numeroase materiale despre memoria familiei, multe folosite de noi în cartea “Zestrea Magherilor”(2007) scrisă în colaborare cu regretatul Dumitru Bunoiu.
 Vlad Magheru, nu are urmaşi şi viaţa sa numără acum peste opt decenii. Ultimul dintre Magheri, aşa cum îi place să I se spună,  a avut însă un destin de roman pe care ne propunem să vi-l dezvăluim în cele ce urmează. E viaţa unui om care a luptat de nenumărate ori cu destinul şi pe care, spunem noi, l-a dovedit. A reuşit cu multe eforturi să publice o carte despre viaţa părintelui său, fizicianul Ion Maghieru, şi-a adus contribuţia documentară la mai multe cărţi despre Magheri, a donat cărţi şi documente la biblioteci din Tg-Cărbuneşti, Albeni şi Tg-Jiu şi a făcut multe alte fapte dedicate memoriei strămoşilor. Cea mai nouă dintre acestea, este donaţia substanţială de mobilier şi documente din arhiva familiei făcută în anii din urmă Muzeului Judeţean Gorj.

Ultimul Magher vorbește despre memoria familiei sale în emisiunea CINE A FOST ODATĂ-N GORJ.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: