UM Sadu a luat măsuri după ultimul accident de muncă

Uzina Mecanică Sadu a trimis la sfârşitul săptămânii trecute Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj raportul cu măsurile pe care le vor lua în legătură cu ultimul accident de muncă petrecut la unitate. Printre cei vinovaţi de producerea accidentului se numără inclusiv femeia care s-a ales cu arsuri în urma deflagraţiei produse la uzina de armament.

Conducerea Uzinei Mecanice de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Sadu a decis sancţionarea cu avertisment verbal a femeii de 43 de ani rănită în urma deflagraţiei produse la unitate în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, în raportul prezentat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, este specificat faptul că trei muncitori de la secţia la care s-a produs incidentul, împreună cu şeful de secţie, se vor alege cu salariul diminuat cu 5% pe următoarele luni, pentru că nu au respectat procedura de amestecare a substanţelor pentru obţinerea compoziţiei, moment în care s-a produs aprinderea. „Am primit joi raportul UM Sadu şi am citit propunerile conducerii uzinei. Pe lângă sancţionarea verbală a victimei, conducerea UM Sadu propune sancţionarea a alte patru persoane care se fac responsabile de accidentul de muncă. Vom analiza propunerile lor, după care vom lua o decizie”, a declarat George Romanescu, director ITM Gorj

În termen de şapte zile ITM-ul va trebui să hotărască dacă avizează sau nu raportul. Femeia de 43 de ani a fost deja externată de la spitalul din Craiova în care se afla, iar acum este în perioada de refacere în urma arsurilor pe de pe faţă şi mâini pe care le-a suferit în momentul aprinderii substanţelor.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: