Un autoturism a luat foc la Drăgoieni

Poliţiştii Biroului Rutier Tg. Jiu au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr, implicat în această dimineaţă într-o tamponare. Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală, după ce rezultatul testului cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

         În dimineaţa acestei zile, la ora 04:00, Poliţia Municipiului Tg. Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către un târgujian, despre faptul că pe DN 67 Drăgoieni s-a produs o tamponare, unul dintre autoturismele implicate luând foc.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti ai Birului Rutier a rezultat că S.C., de 18 ani, din Tg. Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 din direcţia Tg. Jiu în direcţia Scoarţa, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autoturismul ce rula regulamentar în faţa sa, la volanul căruia se afla V.M., de 60 ani, din Tg. Jiu.  În aceste împrejurări, dat fiind faptul că şoferul de 18 ani se afla sub influenţa alcoolului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul din faţă.

În urma impactului, la autoturismul condus de către S.C. a izbucnit un incendiu, fiind necesară intervenţia lucrătorilor ISU Gorj. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest. Dacă în cazul şoferului de 60 de ani rezultatul a fost negativ, S.C. a prezentat o concentraţie 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au condus pe S.C. la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu”, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi au întocmit pe numele lui S.C. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: