Un bătrân din Leleşti are nevoie de proteză nouă

A muncit peste 40 de ani şi acum pensia nu-i ajunge nici măcar pentru a-şi procura medicamentele. Este cazul unui bătrân din Leleşti care, după ce i-a fost amputat un picior, are nevoie de o nouă proteză. Pentru a se deplasa trebuie să se sprijine într-un baston. A cerut sprijinul autorităţilor locale, însă nu primit niciun ajutor.

Ion Giorgi are 65 de ani şi este din comuna Leleşti. Are mai bine de 43 de ani de vechime în câmpul muncii, mare parte din activitate a desfăşurat-o la fosta Cooperativă Jiul. În urmă cu trei ani, dintr-o întâmplare nefericită, unul dintre membrele inferioare i-a fost amputat. Pensia anticipată pe care o primeşte şi cea de handicap nu-i ajung pentru a putea face faţă cheltuielilor. Bătrânul spune că şi-ar dori o proteză mai performantă, în prezent neputând să se descurce fără a se sprijini în baston.

Se aştepta să fie sprijinit de autorităţile locale. „Mi s-a amputat piciorul la Târgu Mureş în ianuarie 2010, după ce mi-a căzut o tablă pe picior şi s-a făcut cangrenă. De atunci am probleme şi cu piciorul celălalt, mă doare rău. Pensia mea de handicap este de 33 de lei. Lunar dau cam 200 de lei pe medicamente, îmi este greu să mă descurc. Cei de aici cunosc situaţia, n-au venit să-mi dea un litru de ulei. Dau la alţii care au şi societăţi, ei primesc, eu nu, dacă aşa au considerat dumnealor”, a spus Ion Giorgi.

Şi cum nu îi era de ajuns cu aceste probleme de sănătate, acum şi soţia sa suferă de mai multe afecţiuni. De lucru ar fi şi prin grădină, însă Ion Giorgi spune că prea mult timp nu poate să trebăluiască.”Şi soţia este pensionară pe caz de boală. Avem nevoie de bani pentru arătură, semănătură, avem cam un hectar de terenuri cu cereale. E foarte greu să mă deplasez, dacă muncesc mai mult de o oră-două, trebuie să vin acasă, să mă odihnesc. Am nevoie de o altă proteză, dar nu ştiu cât m-o costa, să fac şi eu una mai performantă, cum are Prigoană. Aş putea şi eu să merg mai bine, să pot să merg şi eu pe la oraş când am nevoie. Aş vrea să fiu sprijinit şi poate să-mi mărească şi ajutorul de handicap. Am doi copii, dar nici ei nu au posibilităţi ca să mă sprijine cu ceva. Asta e, ne descurcăm cum putem”, a mai spus Ion Giorgi.

ANGAJAMENT

Autorităţile locale din Leleşti spun că vor discuta cu Ion Giorgi, pentru a vedea de ce are nevoie. Mai mult, vor încerca chiar şi să găsească fonduri pentru a-l sprijini în achiziţionarea unei noi proteze. „Voi merge la domnul Giorgi şi voi discuta personal cu dânsul. Dacă are nevoie de o proteză, poate găsesc şi ceva sponsori, şi voi merge cu el la Bucureşti dacă este cazul. Am mai ajutat şi pe alţii în trecut”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: